reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Záhorácké jitrnice

Recept na jitrnici podle Záhoráků.


  • 4,6

    47×

    4,5 47

Postup přípravy

Plec a lalok předem uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ve vřícím vývaru. Cibuli dáme mísy. Přidáme škvarky a krátce pod poklicí podusíme. Směs najemno pomeleme. Plec a lalok nakrájíme na drobné kostičky.

K umleté směsi přidáme vepřové kostky. Doplníme scezenou krví, zlehka promícháme a ochutíme. Směs na jitrnice plníme do tenkých vepřových nebo hovězích střev. Naplněné záhorácké jitrnice vaříme v 90 °C teplé vodě, až když při vpichu nevytéká krev. Zhruba asi 20 minut. Jitrnice opláchneme ve studené vodě, rozložíme na desku a necháme vychladnout. Během chlazení jitrnice několikrát otočíme.

Záhorácké jitrnice skladujeme v chladu, jíme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Záhorácké jitrnice

    Celkový počet komentářů: 1

    • garmil
      garmil

      upuzornění

      Myslím že se jedná o jelita,né jitrnice,protože se tam přidává krev.Odpovidata tomu i způsob přípravy

      15.02.2011 11:30:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Záhorácké jitrnice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.