sůl | ||
100 g | máslo | |
2 ks | cibule | |
1.5 dl | smetana | |
bobkový list | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
zelená petrželka | ||
800 g | vykostěné králičí maso |
Porce vykoštěného masa prosolíme. Nakrájíme nadrobno cibulku a zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, bobkový list a pokrájenou zelenou petrželku. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Hladkou mouku rozkvedláme ve smetaně a přes husté síto smetanu přilijeme k masu.
Všechno dobře promícháme a necháme povařit. Pokud je omáčka moc hustá, tak ji zředímě vývarem nebo vodou.
Hotové maso podáváme s knedlíkem, ryží nebo těstovinami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena