reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zadělávaná kapusta s vepřovým masem mojí babičky

Výborné jídlo vhodné jako večeře a víkendový oběd. Tento recept jsem se naučil od mé babičky, která byla vynikající kuchařka.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Vhodná je krkovice nebo kotleta či prorostlý bůček, záleží na chuti a preferencích.

Cibuli zpěníme v asi 3 l hrnci na oleji, přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a chilli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nakrájené vepřové maso. Maso opečeme ze všech stran a potom dusíme, až pustí šťávu a zatáhne se.

Mezitím rozkrojíme střední hlávku kapusty na čtvrtky, opláchneme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Jakmile je maso osmahnuté, podlijeme asi 1 litrem vody, přidáme muškátový oříšek a vaříme 30 minut. Pokud máme čerstvý oříšek, pak stačí opravdu malá špetka, nepřeháníme to, je to silné koření. Nicméně tomuto jídlu dodá jedinečnou a neopakovatelnou chuť.

Pak přidáme do hrnce kapustu a oloupané a rozkrájené brambory a vaříme dalších 30 minut. Po této době by mělo i maso být přiměřeně měkké. Pokud tomu tak není, vaříme, dokud nejsme spokojeni s výsledkem. Pět minut před ukončením varu jídlo zahustíme jíškou z vody a mouky podle potřeby. Následně dochutíme solí a pepřem a necháme v hrnci dojít.

Zadělávanou kapustu s vepřovým masem podáváme samotnou, nebo s čerstvým chlebem. Chutná nejlépe na druhý až třetí den. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 8 - 10 porcí jídla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zadělávaná kapusta s vepřovým masem mojí babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.