Zabijačkový guláš

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 171260x
Při zabijačce se rozhodně musí vařit zabijačkový guláš. Jak na to? Zde je recept.
Komentáře receptu 9


Postup přípravy receptu

Cibule a česnek oloupeme. Cibule nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso a vnitřnosti podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Pak maso zalijeme vývarem, osolíme, okořením a za stálého podlévání maso zvolna vaříme, než maso změkne.

Šťávu z masa necháme vysmahnout. Zaprášíme ji moukou a opražíme. Zalijeme ji vývarem, přidáme česnek, papriku, kmín a zvolna vaříme, dokud maso zcela nezměkne.

Hotový zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Petr Král autor receptu:

Zabijačkový guláš

Počet přidaných receptů: 562

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zabijačkový guláš

Celkový počet komentářů: 9
  • Zabíjačkový guláš Petr Ježek 31.10.2011 19:18:29

    Účastnil jsem se asi padesáti zabíjaček jako kuchař. Vždy se tento guláš dělal v troubě a vždy se zahušťoval mozečkem. Poměr surovin (lalok, plec, bok, jazyk, vnitřnosti, apod.) se lišil podle místních zvyklostí a podle počtu poražených kusů. Vždy to ale byla prvotřídní, nedietní, česká lahůdka. ;-) :-D

    • Re: Zabíjačkový guláš Diblajz 20.06.2012 08:32:21

      Přesně tak. Kdekdo dnes chce dávat k dobru svoje (ne)schopnosti udělat nějakej blívajz. Každej se vidí Babicou nebo Pohlreichem, ale stejně jako oni na to nemá. Drzé čalo lepší než poplužní dvůr. Bez zahuštění mozečkem to prostě nemůže být zabíjačkový guláš, to je jako byste svíčkovou chtěli dělat z vepřové plece (to může být maximálně Hamburská).

      • Re: Re: Zabíjačkový guláš Jirka 08.11.2012 10:35:48

        Přesně tak,mozeček je jediná správná volba k zahuštění!!O paprice se dá trochu polemizovat-pro mě nééé- a majoránka ani náhodou!!!Tu by tam vrzil fakt asi jenom "vrah" zab.guláše a ten kdo si k němu dá knedlík místo voňavého chleba.

  • Už chybí jen přidat kečup nekecam 24.07.2011 07:12:10

    Je to i kumšt, jak zvolit název receptu. Tzv. "pravých receptů na.." se tu najde více. Doma vaříme lecos a podle peněženky recepty i upravujeme, ale nemusíme si a světu lhát anebo s tím lézt na veřejnost. A přidávání kečupu do kdečeho je další strašidelná kapitola vyhřezlá z takovýchto stránek.....

  • Doplnění 08.12.2006 20:30:18

    Pravý zabijačkový guláš se peče v troubě a zahušťuje mozečkem. Alepoň u nás.

  • hmmm 24.02.2008 06:25:40

    Teda, jak někdo může kurvit guláš moukou, fuj, to je h nus, zahušťuje se mozečkem.

    • Re: hmmm jarouš 23.07.2011 14:14:32

      Aby guláš nebyl jen vepřový - a může být výborný- patří tam mozeček (a může být rozšlehán s trochou mouky), pak je to skutečný zabijačkový.

  • Poznámka Ježek 29.12.2010 16:47:54

    Je s podivem, jak se rozmohlo přidávání mouky do gulášů a to všech nejen tohoto zabijačkového. Mouka sem nepatří. Zabijačkový guláš neboli smažák, se připravuje v troubě a zahušťuje se rozšlehaným mozečkem (tedy pokud ho máte). Běžné guláše se zahušťují chlebem (střídkou).

Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Zabijačkový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept