reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zabíjačkové maso

Na zabíjačkách se podává k obědu pečené maso, dělá se z kostí, kde je ještě hodně masa, z odkrojků, ale i z větších kusů jednotlivých mas. Recept je i s bramborovou přílohou.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Do pekáče vložíme vepřové kosti s větším obsahem masa, větší kusy vepřové krkovičky a vepřového plecka, přidáme i odkrojky z tučnějšího masa. Prosolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a podlijeme trochou studené vody. Maso v pekáči překryjeme alobalem.

Zabíjačkové maso pečeme v troubě na 160 - 170 °C, dokud maso nezměkne. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Asi 20 minut před dokončením odstraníme alobal, teplotu v troubě zvýšíme na 190 - 200 °C a dopečeme dozlatova.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme kmín, na vypečeném sádle osmaženou cibuli a rozšťoucháme.

Zabíjačkové maso podáváme s horkými bramborami, kyselými okurkami a beraními rohy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zabíjačkové maso

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      Zabíjačkové maso

      Udělal jsem toto masíko podle Vašeho receptu a musím podotknout,že nám všem to chutnalo.A na druhé straně,se vlastně ingrediencím meze nekladou.Já to potom udělal s bramborovou kaší,bylinkama,česnekem i medvědím česnekem,přidal kardamom,chilli,rýmovníček a ozdobyl okurčičkama.Současně posílám fotografie a přeji všem strávníkům dobrou chuť i zažívání....///

      25.03.2019 12:41:54


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zabíjačkové maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.