reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zabijačková tlačenka

Pochoutka z vepřového masa podávaná za studena.


  • 3,8

    13×

    3,7 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Omyté plecko a bůček bez kůží nakrájíme na větší špalíky a dáme vařit do velkého hrnce. Po 20 minutách přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. Okořeníme solí, celým pepřem, novým kořením a přidáme oloupanou cibuli. Jakmile se při varu objeví pěna, sebereme ji z povrchu sběračkou a odstraníme. Vývar zůstane čirý.

Do vedlejšího hrnce dáme vařit očištěné vepřové kůže. Nekořeníme a nesolíme. Vaříme zhruba 60 minut doměkka. Po vyjmutí kůže pomeleme najemno. Maso z vývaru vyndáme, když je téměř měkké. Nakrájíme ho na kostky zhruba 2 x 2 x 2 cm. Dáme do hrnce, přidáme pomleté kůže, vývar z kůží, mletý pepř, sůl, majoránku a rozdrcený česnek. Sůl a pepř přidáme ve větším množství, musí chutnat přesoleně. Po vychladnutí se sůl a pepř v tlačence ztratí. Vše promícháme a dáme na 10 minut provařit.

Ještě horkou směs nalijeme do tlačenkových střev, které na obou koncích uzavřeme provázkem. Přes noc uložíme do chladu a nejméně třikrát zabijačkovou tlačenku pootočíme, aby při tuhnutí bylo maso rovnoměrně rozložené. Tlačenka vydrží v chladu dlouhou dobu a nezkazí se.

Zabijačkovou tlačenku podáváme pouze s chlebem nakrájenou na plátky, posypanou cibulí a octovou zálivkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zabijačková tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.