reklama
hledat uživatel
       

Žabí očka

Další z druhů nepečeného cukroví. Tentokrát s kandovaným ovocem a chutí kokosu.


  • 4,5

    20×

    4,5 20
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, které pod proudem vody zchladíme a oloupeme. Žloutky vyloupneme a nastrouháme na jemném struhadle.

Hmotu ze žloutků položíme na vál, přidáme cukr, plátky změklého másla, rum a kokos. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme kokos a cukr, aby se nám těsto příliš nelepilo a nebylo příliš řídké. Nakonec přimícháme potravinářské barvivo. Hmotu si rozdělíme na tolik dílů, kolem budeme chtít barev. Dáme ztuhnout do lednice.

Z těsta tvoříme menší kuličky, které uprostřed zmáčkneme a posypeme kokosem. Do důlku vtlačíme kousek kandovaného ovoce. Žabí očka umístíme do chladu a máme hotovo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žabí očka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.