reklama
hledat uživatel
       

Yellow lentils

Recept na hrách s kurkumou, který mne naučil sám kamarád Ind.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Hrách necháme nejlépe přes noc ve vodě, aby pěkně změkl. Já nechávám třeba i jen 3 hodiny před vařením a také to jde. Změklý hrách dáme do hrnce a zalijeme vodu tak, aby byl zcela ponořen a vaříme, dokud hrách pořádně nezměkne, div se nerozkládá.

Mezitím můžeme nakrájet cibuli nadrobno a rajče na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičné semínko a kmín. Na hořčičné semínko dáváme pozor, protože pokud bude olej příliš rozehřátý, semínka budou přímo vystřelovat z pánve.

Když už tedy začínají semínka praskat, přidáme nakrájenou cibuli s rajčaty a promícháváme. Po chvilce rozprostřeme po pánvi a přidáme koriandr, kurkumu a chilli, kitchen king, sůl a cukr. Vše mícháme a mícháme...

Když už to chytne takovou pěkně hnědou barvu, můžeme celý hrnec s hrachem (včetně vody) vylít do pánve k naší hnědé směsi a vařit dál, aby se chutě pěkně proložily. Důležitý je tu dostatek vody, takže pokud se vám zdá, že je to příliš husté, nebojte se přidat vodu.

Je jedno, zda dáme více kitchen king a méně kurkumy nebo naopak, ono je to v podstatě jedno, záleží na tom, co vám voní a chutná více, ale na to už určitě přijdete sami, já používám zhruba takovéto množství.

Yellow lentils jsou výborné podávané s indickými plackami, nicméně já si tento pokrm vychutnávám s arabským chlebem a je to výborné.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Yellow lentils

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.