reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vývar z krůtího křídla

Recept na výborný a chutný vývar z krůtího křídla se zeleninou a nudlemi.


  • 3,0

    16×

    3 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na hrubší kusy. Česnek a cibuli očistíme a na cibuli ponecháme spodní slupku, pouze odkrojíme oba konce, protože slupka z cibule dá vývaru krásnou barvu. Papriku omyjeme i s feferonkou, odstopkujeme, zbavíme žilek a jadérek a rajčata omyjeme. Petrželovou nať omyjeme a část posekáme nadrobno. Celerovou nať omyjeme.

Krůtí křídlo dočistíme, zbavíme chloupků a nečistot, omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na nejnižším plameni sotva znatelným čeřením do poloměkka. Během vaření sbíráme šum, abychom měli čirý a průzračný vývar. Asi v polovině vaření přidáme všechno koření, všechnu zeleninu, petrželovou a celerovou nať.

Krůtí křídlo vybereme na podnos a zeleninu dovaříme al dente. Z vývaru odstraníme koření, cibuli, feferonku, papriku, pórek, cibuli a česnek, uvařené natě a rajčata. Ostatní zeleninu dáme do mísy a vývar necháme chvíli odstát.

Když vývar zchladne, horký vývar scedíme přes husté síto do jiného hrnce. Do malého hrnce odebereme část scezeného vývaru a na středním plameni zavaříme v něm domácí nudle. Na talíře dáme nudle, mrkev, petrželový kořen, jinou zeleninu podle vlastní chuti a zalijeme horkým vývarem.

Vývar z krůtího křídla servírujeme posypaný čerstvě nasekanou petrželovou natí a podáváme jako první chod. Zavářky mohou být různé podle našeho výběru a chuti, krůtího stehno ještě upečeme na másle na cibulovo-jablkovém lůžku s brambory a podáváme jako hlavní chod. Máme tak kompletní velmi chutný nedělní oběd, který je i cenově velmi dostupný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vývar z krůtího křídla

    Celkový počet komentářů: 4
    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Vývar z krůtího křídla

      Ahoj Jitka, ten vývar je super z morčacieho krídla, ja som to krídlo z vývaru vybrala, ked už bolo polomäkké a potom som ho ešte upiekla na masle na cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi, z čoho som mala mimoriadne chutný hlavný chod. Recept som práve vložila, prosím, pozri si ho, až bude uverejnený.
      súhlasím s tebou, že len na samotný vývar by bolo na vývar morčacieho krídla určite škoda, lebo má dosť veľa úžasne chutného mäsíčka a takto som mala z morčacieho krídla perfektný kompletný nedeľný obed, polievku a hlavné jedlo, nebolo finančne náročné.do vývaru som tiež zavarilla tak ako ty domáce rezance -)

      12.09.2016 11:08:01

    • Jitka
      Jitka

      Na vývar by mně bylo křídla líto, to je dobré i pečené a je na něm dost masa. Já na krůtí vývar používám krůtí krky, a maso oberu do polévky. Zavařím domácí nudle.

      12.09.2016 08:47:00


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vývar z krůtího křídla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.