reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vývar z krůtího křídla

Recept na výborný a chutný vývar z krůtího křídla se zeleninou a nudlemi.


  • 3,0

    16×

    3 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na hrubší kusy. Česnek a cibuli očistíme a na cibuli ponecháme spodní slupku, pouze odkrojíme oba konce, protože slupka z cibule dá vývaru krásnou barvu. Papriku omyjeme i s feferonkou, odstopkujeme, zbavíme žilek a jadérek a rajčata omyjeme. Petrželovou nať omyjeme a část posekáme nadrobno. Celerovou nať omyjeme.

Krůtí křídlo dočistíme, zbavíme chloupků a nečistot, omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na nejnižším plameni sotva znatelným čeřením do poloměkka. Během vaření sbíráme šum, abychom měli čirý a průzračný vývar. Asi v polovině vaření přidáme všechno koření, všechnu zeleninu, petrželovou a celerovou nať.

Krůtí křídlo vybereme na podnos a zeleninu dovaříme al dente. Z vývaru odstraníme koření, cibuli, feferonku, papriku, pórek, cibuli a česnek, uvařené natě a rajčata. Ostatní zeleninu dáme do mísy a vývar necháme chvíli odstát.

Když vývar zchladne, horký vývar scedíme přes husté síto do jiného hrnce. Do malého hrnce odebereme část scezeného vývaru a na středním plameni zavaříme v něm domácí nudle. Na talíře dáme nudle, mrkev, petrželový kořen, jinou zeleninu podle vlastní chuti a zalijeme horkým vývarem.

Vývar z krůtího křídla servírujeme posypaný čerstvě nasekanou petrželovou natí a podáváme jako první chod. Zavářky mohou být různé podle našeho výběru a chuti, krůtího stehno ještě upečeme na másle na cibulovo-jablkovém lůžku s brambory a podáváme jako hlavní chod. Máme tak kompletní velmi chutný nedělní oběd, který je i cenově velmi dostupný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vývar z krůtího křídla

    Celkový počet komentářů: 4
    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Vývar z krůtího křídla

      Ahoj Jitka, ten vývar je super z morčacieho krídla, ja som to krídlo z vývaru vybrala, ked už bolo polomäkké a potom som ho ešte upiekla na masle na cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi, z čoho som mala mimoriadne chutný hlavný chod. Recept som práve vložila, prosím, pozri si ho, až bude uverejnený.
      súhlasím s tebou, že len na samotný vývar by bolo na vývar morčacieho krídla určite škoda, lebo má dosť veľa úžasne chutného mäsíčka a takto som mala z morčacieho krídla perfektný kompletný nedeľný obed, polievku a hlavné jedlo, nebolo finančne náročné.do vývaru som tiež zavarilla tak ako ty domáce rezance -)

      12.09.2016 11:08:01

    • Jitka
      Jitka

      Na vývar by mně bylo křídla líto, to je dobré i pečené a je na něm dost masa. Já na krůtí vývar používám krůtí krky, a maso oberu do polévky. Zavařím domácí nudle.

      12.09.2016 08:47:00



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vývar z krůtího křídla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.