reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výtečná pizza podle Akinny

Nejlepší pizza, jakou jste kdy jedli. Recept je nutné dodržet přesně! Pizza je pro 2 - 4 osoby, množství je na dvě pizzy.


  • 3,4

    3,4 5
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku, čerstvé nebo sušené droždí a sůl, přidáme olej a vodu. Těsto zamícháme vařečkou. Když se těsto spojí, prohněteme ho důkladně rukama, dokud není vláčné a nelepí se. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky.

Hotové těsto dáme do misky a zakryjeme utěrkou. Těsto dáme zrát do lednice alespoň na 5 - 7 hodin, ale naprosto nejlepšího výsledku dosáhneme, když ho dáme zrát na 24 hodin.

Základ na pizzu můžeme udělat samozřejmě i z čerstvých oloupaných rajčat, ale z protlaku je to také možné a velice dobré. Polovinu cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme.

Na pánev si dáme osmažit nakrájenou cibuli spolu s rozetřeným česnekem. Přidáme rajský protlak a zředíme trochou vody. Ochutíme italskými bylinkami, solí, pepřem a trochu osladíme. Místo italských bylinek je také možné použít již namíchanou koupenou směs koření na špagety - je podobná jako na pizzu. Vhodné bylinky jsou například tymián, oregano a bazalka. Než budeme dávat základ na pizzu, musí vychladnout.

Když nám těsto uzraje v lednici, vyklopíme ho na vál posypaný moukou a opět propracujeme tak, aby se těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě vytvarujeme rukama do požadovaného tvaru - kruhu, nebo jednoduše rozválíme válečkem, placka musí být co nejtenčí.

Placky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme základem na pizzu až k okrajům. Na pizzu dáme nejprve hodně parmazánu a v tuto chvíli si na pizzu můžeme dát, co máme rádi, ale nedoporučuji pizzu překombinovat.

Výborné ingredience na pizzu jsou například: slanina, červená cibule, paprika, salám, šunka, cuketa, slabá kolečka rajčete, papričky jalapenos, chilli papričky atd. Také nedoporučuji dávat na pizzu nekvalitní sýr, například eidam, skutečně nejlepší a nenahraditelný sýr je parmazán.

Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 250 °C!

Výtečnou pizzu podle Akinny po upečení doporučuji posypat rukolou a ihned podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výtečná pizza podle Akinny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.