Výroba kefíru

10 min | nápoj | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12181x
Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.

OlaSm autor receptu:

Výroba kefíru

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
24 hlasujících
  • Recept Výroba kefíru - Kefíráčky
  • Recept Výroba kefíru - Výroba kefíru


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výroba kefíru

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Výroba kefíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept