reklama
hledat uživatel
       

Výroba kefíru

Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.


  • 4,5

    24×

    4,5 24
  • 10 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výroba kefíru

    Celkový počet komentářů: 5
    • Zdeněk
      Zdeněk

      Houbu mám namnoženu,v případě zájmu napište sms na číslo 730630551. Zd

      04.03.2019 10:57:33

    • siana
      siana

      Tvaroh z kefíru

      Už asi rok vyrábím krásný hustý a výborný kefír, z něj jsem prozatím dělala jenom skvělé chutné lívanečky. Slyšela jsem, že lze taky vyrábět z kefíru tvaroh - zahřátím a překapáním kefíru, což bych moc ráda zkusila. Prosím o recept, pokud někdo z kefíru tvaroh děláte. Děkuji.

      28.02.2019 17:36:55

    • PAVLA3
      PAVLA3

      Tibecká houba je výborná ,používám jí asi půl roku ,kefír je chutný.Pavla

      19.07.2013 18:39:55


    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      a kde vezmu tu kefírovou houbu?
      V atlase hub jsem ji nenašla.

      21.11.2010 04:57:37

      • Verina
        Verina

        Tibetská houba

        no-jestli nahlídneš do Aukra,tam ji prodávají lidé,kterým už moc narostla.Já ji mám taky z Aukra,zatím jsem rozmnoženou rozdávala rodině a kamarádkám.Není to houba jako hřib,ale takové bílé hrudky.Říká se jí taky ,,chrchlík".

        09.02.2011 14:52:16


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Výroba kefíru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.