reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Připravíme si větší hrnec a rozehřejeme v něm máslo. Poté přidáme nastrouhané větší mrkve a chvíli restujeme. Asi tak 10 minut na mírném ohni.

Pak mrkev zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujon, na kostky nakrájené brambory a přikryjeme pokličkou. Mrkvovou polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Po změknutí brambor polévku osolíme, trošku opepříme a vlijeme smetanu z kelímku. Zamícháme, maličko povaříme a zahustíme jíškou. Mrkvovou polévku mírně povaříme a poté ihned podáváme.

Na talíři posypeme mrkvovou polévku čerstvou nakrájenou petrželkou na ozdobu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vynikající mrkvová polévka

Celkový počet komentářů: 77
  • bronislavap
    bronislavap

    Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

    Moc dobrá...doporučuji.

    19.10.2017 08:58:18

  • :xixa:
    :xixa:

    Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

    Je fakt výborná :) :) moc si pochutnávám, došla mi smetana tak jsem dala i zakysku tak půlku kelimku a je stejně dobrá

    26.07.2017 13:31:46

  • Gabrung
    Gabrung

    Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

    No pokud nechcete používat bujón z kostky, tak je přece nejlepší udělat si domácí vývar a ten si zamrazit. Ani to nedá tolik práce, jen se musí dělat opravdu poctivě několik hodin (aspoň 5). Pak budete mít vývar bez chemie. Ale dneska se dá koupit i bez glutamanu a konzervantů. Vyzkoušela jsem je skoro všechny a chuťově je nejlepší asi Knorr.

    25.02.2017 08:09:19

  • anička
    anička

    Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

    mohl by mi prosím někdo porad, jak to mám udělat, když tam nechci dávat ty bujóvé, masoxové a já nevím jaké "kostky" ???

    10.06.2013 10:48:43

    • Jája
      Jája

      Re: Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

      To je lehká rada, tak to tam nedávej, vař bez bujónu. Ten ale dodá ten šmrnc, stačí žďabec..

      10.06.2013 11:13:53

    • Eva
      Eva

      Re: Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

      Taky nepoužívám bujon, nahradíš ho když polevku místo na másle uděláš na sádle(nebo dáš trochu másla a trochu sádla), opražíš na něm napřed trochu cibule, celeru, petržele a mrkve, pak přidáš zbytek mrkve a postupuješ dál dle receptu.

      02.12.2015 10:36:21

    • Lucka
      Lucka

      Re: Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

      Bujon do polevek ani omacek neni potreba.. Je to jen prezitek a zvyk... Do polevek patri bylinky (nejlepe libecek) a pokud chcete mit vyvarovou chut, tak jeste bobkovy list a nove koreni a cibuli... Kdyz chceme mit polevku chutnejsi, dame mene brambor, ty polevku vlastne jen " nastavi " = vice polevky, mene chuti a pak se ta chut dohani bujonem... Navic, kdyz se osmahne zelenina na masle nebo klidne na oleji, tak to taky doda super chut... Clovek nemusi jist vsechno s bujonem, je to pak akorat chutove " na jedno brdo "

      31.07.2016 10:25:16

    • MajdushQa
      MajdushQa

      Re: Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

      udělejte si domácí vegetu :-D recept je taky zde :-D

      17.09.2016 00:43:13

    • Jája
      Jája

      Re: Komentář k receptu Vynikající mrkvová polévka

      Na KOSTKY NAKRÁJENÉ BRAMBORY!!!!!!!!!!!!!!! Nechcete bujón, tak ho tam nedávejte, příště čtěte pozorněji!!!

      19.09.2016 12:31:55

Nalezeno receptů: 77
|< << 12345678 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Vynikající mrkvová polévka