Jde o starý a léty ověřený rodinný recept na výborné játrové knedlíčky. Recept stojí za vyzkoušení!
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
2 lžíce | slunečnicový olej |
1 svazek | čerstvá petrželka |
1 ks | kuřecí játra |
3 ks | houska (den stará) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
podle potřeby | |
masový vývar | |
strouhanka na zahuštění |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut. Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.
Videorecept: Polévka s játrovými knedlíčky jako od maminky
Zkuste si připravit a ochutnat polévku s vynikajícími játrovými knedlíčky, které chutnají jako od maminky.
autor Libchen
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena