reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Jde o starý a léty ověřený rodinný recept na výborné játrové knedlíčky. Recept stojí za vyzkoušení!


  • 3,0

    20×

    3 20
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 659 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout.

Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut.

Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

    Celkový počet komentářů: 4

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Knedlíčky

      Ahojky Libchen, recept se mi moc líbí,určitě ho vyzkouším, akorát mi není jasné množství jater.. 1 ks .. kolik gramů ... chybka se vloudí

      20.11.2017 17:05:13

      • Libchen
        Libchen

        Re: Knedlíčky

        Ahojky Jarka P., neumím přesne odpovědět, nevážila jsem játra
        odhadem cca 100 g, něco míň, nebo víc. beru v poměru k 3 houskám, co je asi 150 gramu :-) ) z té celkové přibližné váhy jater ještě odpočítej odpad - blány a cévní stopku.
        budu ráda, jestli vyskoušíš, pak dej vědět, jak si byla spokojena :-
        děkuji.

        20.11.2017 17:24:45


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.