reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Jde o starý a léty ověřený rodinný recept na výborné játrové knedlíčky. Recept stojí za vyzkoušení!


  • 3,0

    20×

    3 20
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout.

Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut.

Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

    Celkový počet komentářů: 4

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Knedlíčky

      Ahojky Libchen, recept se mi moc líbí,určitě ho vyzkouším, akorát mi není jasné množství jater.. 1 ks .. kolik gramů ... chybka se vloudí

      20.11.2017 17:05:13

      • Libchen
        Libchen

        Re: Knedlíčky

        Ahojky Jarka P., neumím přesne odpovědět, nevážila jsem játra
        odhadem cca 100 g, něco míň, nebo víc. beru v poměru k 3 houskám, co je asi 150 gramu :-) ) z té celkové přibližné váhy jater ještě odpočítej odpad - blány a cévní stopku.
        budu ráda, jestli vyskoušíš, pak dej vědět, jak si byla spokojena :-
        děkuji.

        20.11.2017 17:24:45


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.