reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající domácí koblihy

Recept na českou klasiku nejen na Masopust.


  • 3,0

    3 2
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1750 kJ / 418,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. V misce smícháme droždí se 2 lžícemi mouky, vanilkovým cukrem a 4 lžícemi mléka. Dáme hrníček do tepla a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme zbylou mouku, přilijeme vykynutý kvásek, přidáme žloutky, rum, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Doba kynutí je asi 35 minut.

Pak vykynuté těsto znovu propracujeme vařečkou, přendáme na vál poprášený moukou a těsto rozválíme na plát silný asi 2,5 cm. Pomocí vykrajovátka nebo obrácené sklenice vykrojíme kolečka, která necháme na vále opět asi 20 minut kynout.

V kastrůlku rozpálíme dostatečné množství oleje. Koblihy musí v oleji volně plavat. Vykynuté koblihy vložíme do oleje a smažíme je z obou stran dozlatova.
Horké koblihy necháme odkapat na savém ubrousku.

Jahodovou, nebo jinou marmeládu, dobře rozmícháme a naplníme ji do cukrářských pytlíků s delší trubičkou. Tu pak zapíchneme do koblihy a do jejího středu stříkneme trochu marmelády.

Vynikající domácí koblihy můžeme ozdobit šlehačkou, pocákat čokoládou. Záleží na chuti a fantazii. Vynikající domácí koblihy jsou dobré teplé i studené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající domácí koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.