reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající domácí koblihy

Recept na českou klasiku nejen na Masopust.


  • 3,0

    3 2
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1750 kJ / 418,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. V misce smícháme droždí se 2 lžícemi mouky, vanilkovým cukrem a 4 lžícemi mléka. Dáme hrníček do tepla a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme zbylou mouku, přilijeme vykynutý kvásek, přidáme žloutky, rum, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Doba kynutí je asi 35 minut.

Pak vykynuté těsto znovu propracujeme vařečkou, přendáme na vál poprášený moukou a těsto rozválíme na plát silný asi 2,5 cm. Pomocí vykrajovátka nebo obrácené sklenice vykrojíme kolečka, která necháme na vále opět asi 20 minut kynout.

V kastrůlku rozpálíme dostatečné množství oleje. Koblihy musí v oleji volně plavat. Vykynuté koblihy vložíme do oleje a smažíme je z obou stran dozlatova.
Horké koblihy necháme odkapat na savém ubrousku.

Jahodovou, nebo jinou marmeládu, dobře rozmícháme a naplníme ji do cukrářských pytlíků s delší trubičkou. Tu pak zapíchneme do koblihy a do jejího středu stříkneme trochu marmelády.

Vynikající domácí koblihy můžeme ozdobit šlehačkou, pocákat čokoládou. Záleží na chuti a fantazii. Vynikající domácí koblihy jsou dobré teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající domácí koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.