reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající boršč

Vynikající polévka ukrajinského původu. Je spousty receptů, tak vám přináším ten svůj. Je to vynikající polévka.


  • 3,2

    11×

    3,1 11
  • 35 min

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. Kapustu rozkrájíme nadrobno, stejně tak řepu.

Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme červenou řepu, 3 bobkové listy, sůl, pepř, nakrájenou kapustu a vaříme, dokud zelenina nebude uvařena doměkka. Do polévky přilijeme rajský protlak a boršč ještě krátce povaříme.

Vynikající boršč rozdělíme do talířů a na ozdobu použijeme zakysanou smetanu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vynikající boršč

    Celkový počet komentářů: 7
    • lemi
      lemi

      Změna názvu !!!

      Doporučuji změnit název polévky na " tukožroutská" !!! Bez masa to není boršč.

      20.03.2011 21:13:01

    • cesilko
      cesilko

      kde je maso,..tohle je nějaká zeleninová hrůza

      15.02.2011 14:50:13


    • sale
      sale

      Ďakujem za vysvetlenie. Som pomerne skôr narodená, ale sa musím priznať, že som boršč ešte nevarila, hoci ho mám strašne rada. Dám si ho u známych v reštaurácii, varím kapustu /zelí/ na všetky možné spôsoby, ale k boršču som sa nedostala, čo je moja hanba. Skúsim to odčiniť.

      29.01.2011 18:34:12

    • sale
      sale

      Som Slovenka, ale ma zarazil výraz v ingredieniách - kapusta. Pokiaľ viem, do boršču patrí zelí, slovenský názov kapusta.

      27.01.2011 14:07:06

    • garmil
      garmil

      Do boršče nepatří maso?

      26.01.2011 16:12:41

      • Miška
        Miška

        Dobrý den, do boršče patří na ukrajině co dům dal. Patří tam i maso a i jak Sašenka zmiňuje zelí. S kapustou je to taky vynikající. Toto je zeleninový boršč na můj způsob.

        27.01.2011 19:23:00


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.