reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vynikající boršč

Vynikající polévka ukrajinského původu. Je spousty receptů, tak vám přináším ten svůj. Je to vynikající polévka.


  • 3,0

    10×

    3 10
  • 35 min

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. Kapustu rozkrájíme nadrobno, stejně tak řepu.

Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme červenou řepu, 3 bobkové listy, sůl, pepř, nakrájenou kapustu a vaříme, dokud zelenina nebude uvařena doměkka. Do polévky přilijeme rajský protlak a boršč ještě krátce povaříme.

Vynikající boršč rozdělíme do talířů a na ozdobu použijeme zakysanou smetanu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vynikající boršč

    Celkový počet komentářů: 7
    • lemi
      lemi

      Změna názvu !!!

      Doporučuji změnit název polévky na " tukožroutská" !!! Bez masa to není boršč.

      20.03.2011 21:13:01

    • cesilko
      cesilko

      kde je maso,..tohle je nějaká zeleninová hrůza

      15.02.2011 14:50:13

    • sale
      sale

      Ďakujem za vysvetlenie. Som pomerne skôr narodená, ale sa musím priznať, že som boršč ešte nevarila, hoci ho mám strašne rada. Dám si ho u známych v reštaurácii, varím kapustu /zelí/ na všetky možné spôsoby, ale k boršču som sa nedostala, čo je moja hanba. Skúsim to odčiniť.

      29.01.2011 18:34:12

    • sale
      sale

      Som Slovenka, ale ma zarazil výraz v ingredieniách - kapusta. Pokiaľ viem, do boršču patrí zelí, slovenský názov kapusta.

      27.01.2011 14:07:06

    • garmil
      garmil

      Do boršče nepatří maso?

      26.01.2011 16:12:41

      • Miška
        Miška

        Dobrý den, do boršče patří na ukrajině co dům dal. Patří tam i maso a i jak Sašenka zmiňuje zelí. S kapustou je to taky vynikající. Toto je zeleninový boršč na můj způsob.

        27.01.2011 19:23:00

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.