reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vynikající babiččin boršč

Vynikající babiččin boršč

Recept na polévku naší babičky.


  • 4,6

    31×

    4,6 31
  • 45 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a přidáme ke skoro měkkému masu.

Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme zlatou jíšku. Hotovou jíšku pomalu zaléváme horkou vodou za stálého míchání. Zředěnou jíšku bez cucků vlijeme do polévky. Vše vaříme 20 minut.

Červenou čepu nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, vaříme ještě 5 minut a odstavíme. Do boršče vmícháme smetanu nebo ji přidáváme až na talíři.

Vynikající babiččin boršč podáváme teplý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vynikající babiččin boršč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Aleš
      Aleš

      Nejhorší recept na boršč co jsem zkusil. Velmi podobná zkušenost co psal,(psala) " panin " . Pokud nedoladíte dle vlastních zkušeností a budete vařit přesně dle receptu, bude z toho pouhá ne moc chutná " šlichta " a ne boršč!

      05.02.2019 22:06:40

    • panim
      panim

      Recept jsem si vybrala, protože měl skoro nejlepší hodnocení. Boršč jsem nikdy před tím nevařila. V průběhu vaření jsem se zalekla, že tam kromě soli nepřijde žádné koření, tak jsem tam nakonec vrazila bobkový list, nové koření a ocet. Polévka byla dobrá, možná bych příště přidala ještě brambory. Řepy jsem musela dát pro barvu dvakrát tolik. Každopádně jsem nakonec vařby neměla 2 litry polévky, ale minimálně 4.

      20.03.2016 11:57:01


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vynikající babiččin boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.