Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|
Zobrazení
  • Norská rybí polévka

    Kdo nemá rád klasickou rybí polévku, může vyzkoušet variantu z mořských ryb. Chutná výborně a je zaručeně velmi zdravá.

    45 min | polévka | norská kuchyně | vařilo 6 lidí
    4,7
    68 hlasujících
  • Uzený losos se zálivkou

    Uzený losos se zálivkou

    Zkuste připravit jednoduchý slavnostní předkrm z uzeného lososa a sýru cottage, ochucený čerstvým koprem.

    20 min | předkrm | norská kuchyně | vařilo 5 lidí
    4,7
    32 hlasujících
  • Boller - norské bochánky

    Boller - norské bochánky

    Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně.

    2 hod | moučník | norská kuchyně | vegetariánský recept | vařili 4 lidé
    5
    14 hlasujících
  • Treska zapečená s majonézou

    Tresčí maso netradičně zapečené s majonézou bude báječně chutnat s bramborovou kaší. Část majonézy můžeme nahradit méně tučnou smetanou.

    45 min | hlavní chod | norská kuchyně | vařili 3 lidé
    3,3
    57 hlasujících
  • Norské müsli

    Müsli známe skoro všichni, pro mnohé z nás je součástí jídelníčku. Zkuste toto

    10 min | hlavní chod | norská kuchyně | vegetariánský recept | vařili 2 lidé
    3,1
    105 hlasujících
  • Severská polévka z lososa

    Tradiční skandinávská rybí polévka.

    15 min | polévka | norská kuchyně | vařili 2 lidé
    4,3
    16 hlasujících
  • Velrybí steaky

    Maso ze severooceánské velryby připravené jako steak.

    1 hod | hlavní chod | norská kuchyně | vařil 1 člověk
    3,1
    108 hlasujících
  • Norská rybí roláda

    Norská rybí roláda

    Norské rybí filety plněné uzeným lososem podáváme s bramborem a zeleninou. Jsou vhodným pokrmem pro slavnostní příležitosti.

    45 min | hlavní chod | norská kuchyně | vařil 1 člověk
    4,7
    33 hlasujících
  • Vařené filé s hořčičným máslem

    Recept na úpravu rybího filé na norský způsob. Vařená ryba asi nezní moc lákavě, ale v kombinaci s pečenými brambory a máslovo-hořčičným přelivem je to dobrota.

    30 min | hlavní chod | norská kuchyně | vařil 1 člověk
    4,7
    215 hlasujících
  • Krabí salát s černými olivami

    Krabí salát s černými olivami

    Snadný recept na chutnou svačinu nebo večeři.

    15 min | salát | norská kuchyně | vařil 1 člověk
    4,8
    42 hlasujících
  • Krevetový salát

    Vynikající norský salát s hráškem a okurkou.

    1 hod | předkrm | norská kuchyně
    3
    1364 hlasujících
  • Norský rybí kastrůlek

    Zapečené rybí rizoto s rajčatovou jíškou, které vám určitě zachutná.

    1 hod | hlavní chod | norská kuchyně
    2,9
    1014 hlasujících
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|

Píšeme jinde

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.




přidat nový recept