Osvědčený recept na chutnou a sytou polévku z kysaného zelí, brambor a uzeného boku.
2 ks | brambory |
0.5 ks | cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
mletá červená paprika | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
smetana | |
hladká mouka | |
drůbeží vývar | |
kysané zelí | |
uzený bok |
V hrnci necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidáme kmín, červenou papriku a zaprášíme moukou. Orestujeme, zalijeme vývarem a promícháme. Osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vylijeme šťávu, zelí pokrájíme a přidáme do polévky. Stáhneme var a necháme asi 30 minut povařit. Mezitím v dalším kastrůlku uvaříme v osolené vodě brambory. Ty pak přidáme k polévce spolu s nakrájeným uzeným bokem. Vydatnou polévku z kysaného zelí ještě chvíli povaříme, přidáme smetanu, dosolíme a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena