reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Výborný ukrajinský boršč

Recept na vydatnou ukrajinskou polévku.


  • 4,2

    29×

    4,1 29
  • 1 h 30 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Maso použijeme hovězí i vepřové, případně jen jeden druh, záleží na možnostech a chuti. Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 - 3 bobkové listy, 2 kuličky nového koření a 3 - 4 kuličky celého pepře. Maso vaříme skoro doměkka, doba varu záleží na tom, jaký druh masa použijeme. Z vývaru poté vyjmeme koření. Uvařené maso nakrájíme na kostky.

Připravíme si směs z mrkve, řepy a petržele. Mrkev a petržel oškrábeme, řepu oloupeme a vše nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme 1 lžičku oleje, zeleninu krátce orestujeme, zalijeme trochou vody a za občasného promíchání podusíme, až je zelenina měkká.

Připravíme si druhou zeleninovou směs. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s paprikou orestujeme. Vsypeme rajčata, přidáme malý rajčatový protlak a krátce podusíme.

Zelí očistíme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. K masu a vývaru vsypeme zelí s brambory a 10 - 15 minut povaříme.

Když je zelí téměř měkké, přidáme do polévky předpřipravené zeleninové směsi a dobře promícháme.

Boršč dochutíme solí, mletým černým pepřem, oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem a znovu 5 - 10 minut povaříme. Na závěr polévku chuťové doladíme octem a cukrem, případně přidáme další koření, je-li potřeba.

Ukrajinský boršč by měl být pořádně hustý a plné chuti. Ukrajinský boršč servírujeme s kopečkem husté zakysané smetany, čerstvou petrželovou natí a přikusujeme k ní čerstvý chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborný ukrajinský boršč

    Celkový počet komentářů: 4
    • Ota
      Ota

      To je síla

      Akorát já na zahuštění používám nastrouhaný syrový brambor a dávám hrst sušených hříbků a řepu kompotovanou i s lákem tím nemusím sladit ani používat ocet.Už to tak dělám léta je to naše sváteční polévka a druhy masa kuřecí vepřové ze žeber a hovězí kližku je to síla.Lepší neexistuje.

      04.03.2020 15:17:01

    • E1P
      E1P

      Komentář k receptu Výborný ukrajinský boršč

      Omlouvám se, nepoužil jsem syrovou č. řepu, ale nakládanou vlastní výroby, kořeněný lák z řepy do kterého přidávám i malinko strouhanéhho křenu tomu dodal ducha. Čistý ocet nééé, fuj.

      13.01.2020 11:08:37

    • E1P
      E1P

      Ukrajinský boršč.

      Na složení jsem nic neměnil, pouze jsem si dal trochu více práce a zeleninu jsem osmažil al dente, malinko osolil a podusil cca 5 min. a přidal až téměř nakonci. Nepoužil jsem rajský protlak, ale pasírovaná rajčata v 500 g papírové krabičce, cca 250 g. Ze zbytku jsem si udělal výborný tomatový juice. Protlak bývá hořký a dílo zkazí. Ale to samozřejmě záleží na osobním přístupu. Tak ať se dílo daří.

      13.01.2020 11:03:42


    • Fero
      Fero

      Výborný. Doporučuji si uvařit

      26.11.2015 12:44:18


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Výborný ukrajinský boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.