reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborný špenát z čerstvých listů

Tak jednoduché a tak dobré! Recept na přílohu z čerstvých špenátových lístků.


  • 4,2

    42×

    4,2 42
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

488 kJ / 116,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 793 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Postup přípravy

Čerstvé špenátové listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a otrháme stonky. Špenát nakrájíme na nudličky.

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dozlatova.
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

K cibuli postupně vhazujeme špenát a mícháme. Jakmile nám špenát trochu zavadne, osolíme a opepříme. Přidáme plátky česneku. Špenát stále mícháme, dokud nepustí vodu, poté jen krátce podusíme ( 5 - 8 minut).

Listový špenát z čerstvých listů podáváme jako přílohu k masu, rybě, bramborám i knedlíkům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborný špenát z čerstvých listů

    Celkový počet komentářů: 2

    • Lukáš
      Lukáš

      Recept se mi nelíbí

      Špenát nepustil vodu a připálil se je votdprne hořký

      05.02.2019 17:07:36

    • sikulka
      sikulka

      špenát jinak

      Dobrý recept, ale skvělý listový špenát je taky jen orestovaný na máslíčku + sůl, pepř.

      03.10.2015 07:10:31


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Výborný špenát z čerstvých listů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.