Léty prověřený a osvědčený recept na skvělý domácí kečup bez konzervantů a zbytečné chemie.
1 kg | rajčata |
100 g | cibule |
150 g | jablko |
80 ml | voda |
1 kulička | hřebíček |
100 g | cukr krupice |
2 ks | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
60 ml | jablečný ocet |
1 špetka | skořice mletá |
1 špetka | muškátový oříšek |
1 lžička | mletá sladká paprika |
5 kuliček | celý černý pepř |
Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se. Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček. Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut. Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?
Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce
Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena