reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborný cuketový moučník

Buchta s cuketou připomínající chuť jablek - výborná a jednoduchá na přípravu.


  • 4,4

    38×

    4,4 38
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Vejce, olej a cukr rozšleháme a poté přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu a ostatní sypké ingredience.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu pečeme (elektrická trouba 160 °C, asi 25 minut).

Po vychladnutí můžeme cuketový moučník polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Poznámka: Používám vždy jen čerstvou cuketu - ne mraženou - a strouhám na tom největším možném struhadle. Čím větší pevné kousky cukety to jsou, tím lépe to vypadá i chutná - díky cukru a skořici chutná buchta jako jablková.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborný cuketový moučník

    Celkový počet komentářů: 6
    • Eva
      Eva

      Vynikající!

      Tak tenhle moučník nemá chybu!! Vláčný, chutný, prostě super! Navrch jsem dala čokoládovou polevu, vypadá (a chutná ;-P) ještě líp. Hned jak se dojedl, upekla jsem další!:)

      17.07.2017 13:41:10

    • kuchtík
      kuchtík

      cuketový moučník

      Moučník jsem si cvičně upekl. Postupoval jsem přesně podle návodu. Cuketu jsem oloupal a nastrouhal jako okurku. Všem chutnal.

      05.11.2011 19:13:04

    • sykorka.l
      sykorka.l

      skvělý recept

      Určitě vyzkoušejte, v tomhle období úrody cuket je to skvělý tip na moučník.
      Mohu jen doporučit, rychlá, levná a hlavně moc dobrá buchta!!

      10.08.2011 14:30:19


    • zrušeno!
      zrušeno!

      Nastrouhanou cuketu přidávám hned, ale jelikož je nastrouhaná hodně nahrubo, jsou to větší kusy, ze kterých šťáva vymačkat ani nejde. Větší pevné kousky, se šťávou uvnitř, jsou ideální - v upečené buchtě to pak opravdu chutná jako jablka. Jemně nastrouhaná cuketa zbavená šťávy by měla úplně jiný výsledek - buchta by byla tužší a tzv. lepkavá.

      17.01.2010 15:20:44

    • Háňa
      Háňa

      Nastrouhanou cuketu hned přidáte nebo z ní vymačkáte šťávu ?

      09.01.2010 22:35:47


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Výborný cuketový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.