reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborný cuketový moučník

Buchta s cuketou připomínající chuť jablek - výborná a jednoduchá na přípravu.


  • 4,6

    32×

    4,5 32
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce, olej a cukr rozšleháme a poté přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu a ostatní sypké ingredience.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu pečeme (elektrická trouba 160 °C, asi 25 minut).

Po vychladnutí můžeme cuketový moučník polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Poznámka: Používám vždy jen čerstvou cuketu - ne mraženou - a strouhám na tom největším možném struhadle. Čím větší pevné kousky cukety to jsou, tím lépe to vypadá i chutná - díky cukru a skořici chutná buchta jako jablková.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborný cuketový moučník

    Celkový počet komentářů: 6
    • Eva
      Eva

      Vynikající!

      Tak tenhle moučník nemá chybu!! Vláčný, chutný, prostě super! Navrch jsem dala čokoládovou polevu, vypadá (a chutná ;-P) ještě líp. Hned jak se dojedl, upekla jsem další!:)

      17.07.2017 13:41:10

    • kuchtík
      kuchtík

      cuketový moučník

      Moučník jsem si cvičně upekl. Postupoval jsem přesně podle návodu. Cuketu jsem oloupal a nastrouhal jako okurku. Všem chutnal.

      05.11.2011 19:13:04

    • sykorka.l
      sykorka.l

      skvělý recept

      Určitě vyzkoušejte, v tomhle období úrody cuket je to skvělý tip na moučník.
      Mohu jen doporučit, rychlá, levná a hlavně moc dobrá buchta!!

      10.08.2011 14:30:19


    • zrušeno!
      zrušeno!

      Nastrouhanou cuketu přidávám hned, ale jelikož je nastrouhaná hodně nahrubo, jsou to větší kusy, ze kterých šťáva vymačkat ani nejde. Větší pevné kousky, se šťávou uvnitř, jsou ideální - v upečené buchtě to pak opravdu chutná jako jablka. Jemně nastrouhaná cuketa zbavená šťávy by měla úplně jiný výsledek - buchta by byla tužší a tzv. lepkavá.

      17.01.2010 15:20:44

    • Háňa
      Háňa

      Nastrouhanou cuketu hned přidáte nebo z ní vymačkáte šťávu ?

      09.01.2010 22:35:47

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Výborný cuketový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.