reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborný brokolicový krém

Nejlepší brokolicová polévka na světě. Vynikající recept.


  • 4,3

    189×

    4,3 189
  • 35 min

  • 37×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny, necháme mírně zchladnout. Odlijeme trochu brokolicového vývaru stranou, ve zbylé vodě v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem brokolici naprosto na jemno.

Pokud je rozmixovaná směs velmi hustá nebo chceme polévky víc, přilijeme trochu vody, tedy odlitého brokolicového vývaru. Přivedeme znovu k varu. Když se nám základ na krém vaří, přidáme jeden zeleninový bujon a trochu podravky - koření do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu či nastrouháme trochu muškátového ořechu, ale nesmíme to přehnat, polévka by mohla zhořknout.

Směs necháme povařit, aby se spojily chutě. Nakonec do brokolicového krému přilijeme jednu 12% smetanu a necháme ještě cca 5 minut povařit, poté můžeme servírovat.

Brokolicový krém podáváme s osmaženou bagetou či chlebem. Polévka je naprosto výtečná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborný brokolicový krém

    Celkový počet komentářů: 46
    • karlos
      karlos

      Komentář k receptu Výborný brokolicový krém

      Odpornost. Radši si udělejte normální vývar, než tam zhovadile cpát bujon.

      30.08.2018 10:50:11

    • Lucie Turková
      Lucie Turková

      Komentář k receptu Výborný brokolicový krém

      Výborná! Jinou už dělat nebudu. �

      15.03.2018 14:17:22


    • Domca
      Domca

      Recept se mi nelíbí

      Nemyslim si, ze nejlepsi polevka na Svete zacina surovinami, jako podravka a bujon.
      To uz nenapravi ani muskatovy orech.

      23.02.2018 18:33:21

    • Jeaneclope
      Jeaneclope

      Přísada navíc

      Recept doporucuji. Doporucuji pridat spetku chilli pro vyraznejsi smrnc :)

      10.12.2017 20:45:51

    • Popofkawoe
      Popofkawoe

      Bez gluta lidí

      Všichni ti blbci co si stěžují na chemii by měli začít u norem teplých pokrmů.... To znamená nechat par hodin táhnout hovězí kosti, kuřecí krky atd., zeleninu.. Tyto vývary není potom nic jednoduššího, než zamrazit... Buď v malých miskách ,nebo jak to dělám já... Zamrazim to v tvořítkách na led... Potom není nic jednoduššího, než do pokrmu přidat pravý vývar � Buď hovězí, kuřecí nebo zeleninový.. Ale na to tyhle lidi nemají čas a chtějí varit zdravě bez sraček a hlavně rychle...tady ty recepty jsou pro inspiraci a ne pro to aby je někdo dodržoval do slova ☺���.... Ale uz se jim nechce hlídat vývar, který se táhne 3-8hodin... Jen tak pro ty ňoumy kteří se snaží vařit bio a bez sraček.... �Domácím vývarem dochutíme vše ���

      12.07.2017 19:24:47

    • Ilona
      Ilona

      že se tu lidi tak durdí kvůli nějaké Podravce a že musí hledat jiný recept.. přece když se mi něco nelíbí, není nic snazšího, než ji tam prostě nedat... já jsem do krému dala 40% šlehačku a dvě kostky masoxu a jaká to byla dobrota...
      jenže když tam nedáte žádné dochucovadlo, tak to prostě nebude ono a budete si stěžovat na mdlou chuť...

      27.05.2017 11:26:18

    • space
      space

      Komentář k receptu Výborný brokolicový krém

      Obycejny glutamativy recept pro obycejne glutamatove lidi. Diky, alespon vim, ze takhke ne.

      04.03.2017 11:00:59

    • Maja
      Maja

      Komentář k receptu Výborný brokolicový krém

      Výborná polévka, jednoduchý recept. Už jsem ji vařila několikrát a vždy měla úspěch.

      18.02.2017 10:09:41

    Nalezeno receptů: 46
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Výborný brokolicový krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.