reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Výborné pizza těsto

Výborné vláčné těsto na pizzu. Chutná opravdu jako pravé! Recept je popsaný velice podrobně, takže vše dobře zvládnete.


  • 3,8

    17×

    3,8 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Houby 3.díl

21. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek. Do poloviny hrnku dáme mléko. Pravá pizza se dělá ale z vody. V mléce rozmícháme asi 1 - 2 lžičky cukru. Zamícháme a vložíme do mikrovlnky ohřát, až je mléko vlažné, ne horké. Odvážíme si droždí, rozdrobíme a dáme do vlažného mléka. Hrníček pouze uložíme do mikrovlnky a necháme být asi 15minut, dokud nevzejde kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme olivový olej a špetku soli. Jakmile je kvásek vykynutý, ihned ho přidáme k mouce, lžící trochu promícháme a pak nejlépe rukou vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto nakonec posypeme trochou mouky, aby nepopraskalo na povrchu. Hotové těsto by mělo být krásně vláčné a hlavně měkké. Když měkké nebude - nevadí. Ale déle bude pak kynout. Celou misku s těstem zakryjeme utěrkou a necháme vykynout v teplé pokojové teplotě asi 20 - 30 minut. Osobně to dělám rychleji. Do 10 minut mám super nakynuté těsto. Dám nahřát troubu, otevřu troubu a na dvířka položím misku. Je tam teplo a těsto je hned nakynuté. Těsto je vykynuté, když je nafouklé a jde do něj dobře píchnout prst. Je jak peřina.

Hotové vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál/linku a pěkně ho natáhneme. Používám váleček, protože těsto stejnoměrně rozválí a pizza je pak tenká a křupavá. Těsto na pizzu přendáme na plech, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a posypeme hrubou moukou.

Na pomodoro dáme do malého hrnce kapku olivového oleje, k němu pak trochu rajského protlaku a svaříme. Nakonec přidáme půl stroužku prolisovaného česneku. Pokud nechceme dělat protlak, stačí, když použijeme kečup. Protlakem potřeme těsto na plechu. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pokud ji nemám nahřátou z kynutí.

Na pizzu naskládáme nejdříve šunku, pak salámy, žampiony, kukuřici a nakonec strouhaný sýr. Na jeden plech orientačně potřebujeme 20 dkg šunky, 150 g sýra na strouhání. Pizzu posypeme pizza kořením. Připravenou pizzu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje pěkně opečené.

Hotovou pizzu ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné pizza těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.