reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné pizza těsto

Výborné vláčné těsto na pizzu. Chutná opravdu jako pravé! Recept je popsaný velice podrobně, takže vše dobře zvládnete.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek. Do poloviny hrnku dáme mléko. Pravá pizza se dělá ale z vody. V mléce rozmícháme asi 1 - 2 lžičky cukru. Zamícháme a vložíme do mikrovlnky ohřát, až je mléko vlažné, ne horké. Odvážíme si droždí, rozdrobíme a dáme do vlažného mléka. Hrníček pouze uložíme do mikrovlnky a necháme být asi 15minut, dokud nevzejde kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme olivový olej a špetku soli. Jakmile je kvásek vykynutý, ihned ho přidáme k mouce, lžící trochu promícháme a pak nejlépe rukou vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto nakonec posypeme trochou mouky, aby nepopraskalo na povrchu. Hotové těsto by mělo být krásně vláčné a hlavně měkké. Když měkké nebude - nevadí. Ale déle bude pak kynout. Celou misku s těstem zakryjeme utěrkou a necháme vykynout v teplé pokojové teplotě asi 20 - 30 minut. Osobně to dělám rychleji. Do 10 minut mám super nakynuté těsto. Dám nahřát troubu, otevřu troubu a na dvířka položím misku. Je tam teplo a těsto je hned nakynuté. Těsto je vykynuté, když je nafouklé a jde do něj dobře píchnout prst. Je jak peřina.

Hotové vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál/linku a pěkně ho natáhneme. Používám váleček, protože těsto stejnoměrně rozválí a pizza je pak tenká a křupavá. Těsto na pizzu přendáme na plech, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a posypeme hrubou moukou.

Na pomodoro dáme do malého hrnce kapku olivového oleje, k němu pak trochu rajského protlaku a svaříme. Nakonec přidáme půl stroužku prolisovaného česneku. Pokud nechceme dělat protlak, stačí, když použijeme kečup. Protlakem potřeme těsto na plechu. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pokud ji nemám nahřátou z kynutí.

Na pizzu naskládáme nejdříve šunku, pak salámy, žampiony, kukuřici a nakonec strouhaný sýr. Na jeden plech orientačně potřebujeme 20 dkg šunky, 150 g sýra na strouhání. Pizzu posypeme pizza kořením. Připravenou pizzu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje pěkně opečené.

Hotovou pizzu ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné pizza těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.