reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné pizza těsto

Výborné vláčné těsto na pizzu. Chutná opravdu jako pravé! Recept je popsaný velice podrobně, takže vše dobře zvládnete.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 659 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek. Do poloviny hrnku dáme mléko. Pravá pizza se dělá ale z vody. V mléce rozmícháme asi 1 - 2 lžičky cukru. Zamícháme a vložíme do mikrovlnky ohřát, až je mléko vlažné, ne horké. Odvážíme si droždí, rozdrobíme a dáme do vlažného mléka. Hrníček pouze uložíme do mikrovlnky a necháme být asi 15minut, dokud nevzejde kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme olivový olej a špetku soli. Jakmile je kvásek vykynutý, ihned ho přidáme k mouce, lžící trochu promícháme a pak nejlépe rukou vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto nakonec posypeme trochou mouky, aby nepopraskalo na povrchu. Hotové těsto by mělo být krásně vláčné a hlavně měkké. Když měkké nebude - nevadí. Ale déle bude pak kynout. Celou misku s těstem zakryjeme utěrkou a necháme vykynout v teplé pokojové teplotě asi 20 - 30 minut. Osobně to dělám rychleji. Do 10 minut mám super nakynuté těsto. Dám nahřát troubu, otevřu troubu a na dvířka položím misku. Je tam teplo a těsto je hned nakynuté. Těsto je vykynuté, když je nafouklé a jde do něj dobře píchnout prst. Je jak peřina.

Hotové vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál/linku a pěkně ho natáhneme. Používám váleček, protože těsto stejnoměrně rozválí a pizza je pak tenká a křupavá. Těsto na pizzu přendáme na plech, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a posypeme hrubou moukou.

Na pomodoro dáme do malého hrnce kapku olivového oleje, k němu pak trochu rajského protlaku a svaříme. Nakonec přidáme půl stroužku prolisovaného česneku. Pokud nechceme dělat protlak, stačí, když použijeme kečup. Protlakem potřeme těsto na plechu. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pokud ji nemám nahřátou z kynutí.

Na pizzu naskládáme nejdříve šunku, pak salámy, žampiony, kukuřici a nakonec strouhaný sýr. Na jeden plech orientačně potřebujeme 20 dkg šunky, 150 g sýra na strouhání. Pizzu posypeme pizza kořením. Připravenou pizzu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje pěkně opečené.

Hotovou pizzu ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné pizza těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.