reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné piškotové těsto

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

8839 kJ / 2111,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7 vajec.

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.

Pokud děláme těsto kakaové, dáme kakao na úkor mouky. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme. Vyhneme se tak tuhé buchtě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné piškotové těsto

    Celkový počet komentářů: 267
    • Renata
      Renata

      VÝBORNÉ PIŠKOTOVÉ TĚSTO

      Těsto je opravdu vynikající.Snadno zvládne i začínající kuchařka.

      29.09.2019 07:28:37

    • jajas
      jajas

      Nepovedlo se

      Tak nevím, dělala jsem přesně podle receptu a vznikla mi placka. Nemělo se tam přidat prdopeč? No prostě na vyhození.....

      28.09.2019 09:12:15

    • wendy
      wendy

      piskotove testo

      vyborny recet povedl se dekuji.

      24.08.2019 20:16:58


    • ružena růžová
      ružena růžová

      těsto piškotové

      strašný recept jak toto mám někam nalít tak akorát do mísy záchodové a za stálého míchání spláchnout škoda ingrediencí a práce - už nikdy, fuj

      08.08.2019 18:56:27

    • Dagmar
      Dagmar

      piškotové těsto

      Dnes těsto peču poprvé, ale nikde jsem se nedočetla jak dlouho se /cca/ těsto peče.

      08.08.2019 05:33:18

    • Kika
      Kika

      Komentář k receptu Výborné piškotové těsto

      Těsto je opravu výborné :-), Mohu je doporučit.

      25.07.2019 14:54:20

    • Hedvika
      Hedvika

      Piškot na plech

      Kolik vajec v případě piškotu na plech? Stačí cca 6?

      27.05.2019 16:53:08

    • Martina
      Martina

      Není moc vajec :)

      Já peču dle tohoto receptu.

      Piškot (korpus)
      1 vejce
      130 g cukru
      50 ml oleje
      100 ml mléka
      200 g pol. mouky
      6 g prášku do pečiva

      Vejce šlehám s cukrem do pěny.
      Poté opatrně přimíchám zbylé suroviny.

      Plech vymažu pouze v dolní části a vysypu moukou nebo strouhankou.
      Vyliju těsto a uhladím do rovna (formou neklepu), popř. uhladím stěrkou. Používám střední formu.

      Peču v dobře předehřáté troubě na 180° cca 20 minut.

      Prvních 15 minut neotevírám troubu! Korpus by spadl.

      Po upečení vytahuji korpus za studena.

      04.04.2019 21:28:37

    • Háta
      Háta

      Výborné piškotové těsto

      Jsem cukrářka a ráda bych odepsala na dotaz ohledně bezlepkové verze:
      Použila jsem bezlepkovou směs z Kauflandu (Dove,free gluten). Výrobce udává, že mouka spotřebuje více tekutin oproti běžným receptům, takže jsem použila pouze 130g mouky.
      Při postupování je důležité dbát zejména na vyšlehání sněhu. Cukr přidejte, až když bílky vypadají jako sníh, ale ještě nejsou tuhé a potom opravdu dobře vyšlehejte, do tuha-dokud se nezačnou tvořit pevné špičky, které se neohýbají. Pár minut to zabere, takže trpělivost! Pokud si nejste jistí, můžete nádobu na sníh dopředu vytřít kapesníkem namočeným v octu, to pomáhá tuhosti. Osobně šlehám do husté pěny i žloutky-v tomto receptu s olejem a částí cukru. Sníh se dělá v robotu a současně šlehám ručním šlehačem vedle žloutkovou pěnu,protože sníh nemá rád časovou prodlevu. Až je obojí hotovo, na nejnižší rychlost v robotu (nebo pomalu ručně) zašlehám žloutkovou pěnu ke sněhu (žádné prudké pohyby!) Potom pomalu přiseju mouku (v mém případě bezlepkovou).Dbám na to, aby se směs nezdrcla a zůstala našlehaná-největší chyby nastávají v tomto bodě! Trpělivě a pomalu. Těsto do formy nelijte z výšky, spíš ho tak přendávejte. Peču na 160 C, bezlepkový se pekl ve fomě 23cm, cca 35 min.

      Pokud děláte bezlepkový dort na nějakou slavnostnější příležitost, upečte jej den dopředu a po zchladnutí nechte přes noc zabalený ve folii, líp se s ním pracuje.
      Nezkoušejte bezlepkovou mouku nahradit jen škrobovým pudinkem, nefungovalo by to...
      Snad to někomu pomůže ;)

      14.08.2018 13:11:34


    Přidat příspěvek k receptu Výborné piškotové těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.