reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné medovníčky

Perníčky nádherně vonící medem. A když je ozdobíme barevnou polevou, budou se mezi ostatním cukrovím krásně vyjímat.


  • 4,1

    29×

    4,1 29

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, sodou i kořením a vše prosejeme na vál.

Ve směsi uděláme jamku a přilijeme tekutý med a v hrnečku rozšlehané vejce. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které vložíme do skleněné nádoby a necháme 2 dny v ledničce odležet.

Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na potřebnou výšku: Na menší tvary stačí 2 - 3 mm, na větší 3 - 4 mm. Formičkami vypichujeme různé tvary.

Medovníčky pokládáme na plech potřený tukem a pečeme asi 10 minut při teplotě cca 200 °C.

Medovníčky necháme do druhého dne odpočinout a teprve potom je zdobíme třeba citronovou polevou obarvenou potravinářským barvivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné medovníčky

    Celkový počet komentářů: 4
    • RomanaZ
      RomanaZ

      trvanlivost

      Chtěla bych vědět, jak dlouho medovníčky vydrží.Děkuji

      25.03.2013 14:57:01

      • .Renča.
        .Renča.

        Jak dlouho vydrží ??? - no, dokud se nesní :-)
        Ale vážně - pekla jsem je před Mikulášem a ještě na 3 krále jsme je pojídali :-D
        Tak ať se povedou.

        25.03.2013 23:51:40

    • RomanaZ
      RomanaZ

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.03.2013 14:55:35


    • Jitik
      Jitik

      lehká a rychlá příprava těsta a ještě dlouho po upečení voní krásně vánočně celý dům, pro mě libější vůně, než tradiční vanilka...doporučuji, není třeba ani zdobit

      25.12.2008 05:40:06


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Výborné medovníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.