reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné maďarské lečo

Zeleninové lečo s klobásou podle receptu přivezeného z Maďarska. Vhodné i pro odpůrce vařené zeleniny, jelikož tam není vůbec poznat. Je to výborné hlavní jídlo - říká ten, kdo vařenou zeleninu nejí.


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem

7. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, papriku na kolečka, rajčata na čtvrtky či půlky podle velikosti a klobásu na kostičky.

Pokud doma nemáme klobásu, lze použít v podstatě i cokoliv jiného. Sama jsem tam nedávno dávala gothaj a také to bylo skvělé. Ovšem klobása je klobása. Papriku používám jakoukoliv, při větší barevné variaci to vypadá lépe. Rajčat přibližně jednou plnou misku - na počet tak cca 8 - 10 rajčat podle velikosti.

V dostatečně velkém hrnci osmažíme cibuli. Přidáme rajčata, papriku a lehce okořeníme. Nyní zmírníme oheň na téměř nejmenší stupeň a pomalu vaříme asi 30 minut. Občas trochu zamícháme. Pokud je třeba, přidáme vodu. Z rajčat je jich ovšem dost, tak není třeba ji tam dávat zbytečně, je to poté příliš vodové.

Nyní do hrnce klepneme všechna vejce a přidáme klobásu. Maďarské lečo necháme ještě dalších 20 minut povařit. Během přípravy občas lečo zamícháme a dostatečně okořeníme podle vlastní chuti.

Výborné maďarské lečo podáváme ideálně ihned.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné maďarské lečo

    Celkový počet komentářů: 2

    • M. Gabriel
      M. Gabriel

      Toto není recept na maďarské lečo

      Tento recept je na klasické české lečo. Maďaři nikdy nedávají do leča vejce, zato přidávají mletou papriku.

      31.07.2019 11:55:10

      • stavros666
        stavros666

        Re: Toto není recept na maďarské lečo

        Ano,máte pravdu,maďaři vejce nepoužívají,jen sporadicky.Ale jak se říká " proti gustu,žádný dišputát " .Každý vaří podle své chuti,proto,ani ingrediencím se meze nekladou.Přeji Vám další krásné dny....///

        01.03.2020 12:25:49


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Výborné maďarské lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.