reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné maďarské lečo

Zeleninové lečo s klobásou podle receptu přivezeného z Maďarska. Vhodné i pro odpůrce vařené zeleniny, jelikož tam není vůbec poznat. Je to výborné hlavní jídlo - říká ten, kdo vařenou zeleninu nejí.


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, papriku na kolečka, rajčata na čtvrtky či půlky podle velikosti a klobásu na kostičky.

Pokud doma nemáme klobásu, lze použít v podstatě i cokoliv jiného. Sama jsem tam nedávno dávala gothaj a také to bylo skvělé. Ovšem klobása je klobása. Papriku používám jakoukoliv, při větší barevné variaci to vypadá lépe. Rajčat přibližně jednou plnou misku - na počet tak cca 8 - 10 rajčat podle velikosti.

V dostatečně velkém hrnci osmažíme cibuli. Přidáme rajčata, papriku a lehce okořeníme. Nyní zmírníme oheň na téměř nejmenší stupeň a pomalu vaříme asi 30 minut. Občas trochu zamícháme. Pokud je třeba, přidáme vodu. Z rajčat je jich ovšem dost, tak není třeba ji tam dávat zbytečně, je to poté příliš vodové.

Nyní do hrnce klepneme všechna vejce a přidáme klobásu. Maďarské lečo necháme ještě dalších 20 minut povařit. Během přípravy občas lečo zamícháme a dostatečně okořeníme podle vlastní chuti.

Výborné maďarské lečo podáváme ideálně ihned.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné maďarské lečo

    Celkový počet komentářů: 1

    • M. Gabriel
      M. Gabriel

      Toto není recept na maďarské lečo

      Tento recept je na klasické české lečo. Maďaři nikdy nedávají do leča vejce, zato přidávají mletou papriku.

      31.07.2019 11:55:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Výborné maďarské lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.