reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Výborné maďarské langoše

Langoše, které jdou použít i nasladko.


  • 4,5

    79×

    4,4 79
  • 45 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

1391 kJ / 332,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 10 minut.

Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny při pokojové teplotě.

Z těsta uděláme bochánky (cca 6) a ještě je necháme chvíli odležet. Bochánky rozválíme nebo roztaháme do placek a smažíme v rozpáleném oleji.

Hotové maďarské langoše potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným česnekem, kečupem, tatarkou a sypeme nastrouhaným sýrem.

Výborné maďarské langoše jdou připravit i nasladko, jen použijeme méně soli a hotové potíráme nugátovou pomazánkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné maďarské langoše

    Celkový počet komentářů: 22
    • Jan
      Jan

      Vylepšení

      Vážený autore-
      1 celé balení droždí (42g) je na 1Kg mouky ( balní na 0,5kg = droždí je v jídle moc cítit).
      To množství soli je taky dost tristní, u langosů stačí uplně bohatě jen špetka , protože slaný langoš se dělá pomocí česneku se solí (třený česnek, sul, voda), zatímco sladký pomocí sladkého potěru. A mlíka je spíš 300ml, výsledné těsto je hodně vláčné a trochu lepivé, kynout se nechvá tak dlouho dokud nenabyde cca dvojnásobek objemu, tzn za tu chvilku co píšete vám do požadovené konzistence nevykyne ( správné kynutí se nehoní vetším množství kvasnic ale časem a vhodnou teplotou).
      jeho zplackování a smažení neí lehké,( je dobré mít mastné ruce od oleje) ale výsledek pak stojí za to.
      Jinak ale solidní pokus o Maďarský langoš

      16.09.2020 17:02:25

    • barry
      barry

      výborné maďarské langoše

      udělala jsem kvasek podle receptu ale nechce vykynout co mám dělat:??

      15.08.2020 14:15:02

      • Lukáš
        Lukáš

        Re: výborné maďarské langoše

        dát do tepla, nebo hodit do koše

        26.09.2020 13:02:28


    • Vojty
      Vojty

      Super testo

      Lepsi langose jsem nejedl, diky za recept

      26.11.2018 21:08:52

    • Mires
      Mires

      Vsetko s rozumom

      Autora-rku tohto receptu teda vobec nesetrite, a davate mu nelichotive hodnotenie, ale vsetci ste podla mna taki sviatocni kuchari, lebo neviete, ze vysledny produkt z kysnuteho cesta je v konecnom dosledku taky tvrdy, ako bolo cesto samotne este surovom stave. To znamena, ze stacilo pridat trochu viac vody t.j. na 500g muky 350 ml vody a vysledne langose, by boli ako perinka makkucke, soli staci 1 CL. Tri lyzicky je vela!!! Lebo ta sol zapricini,ze cesto zle vykysne.Niekto to tu uz pisal,ze netreba striktne dodrziavat recepty, ale viac pouzivat logicke myslenie. Vy cesi ste znami ako vychyreni kutilovia a obycajne kysnute cesto vas, takto dostane do uzkych. Verim,ze nie. Prajem vela uspechov.

      06.07.2018 07:06:39

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Výborné maďarské langoše

      Dělala jsem podle receptu. Už kvůli ne dobrým komentářům jsem si koupila čerstvé kvasnice ať není problém. 3lzicky soli mi tedy přišlo přes příliš. Dala jsem 1,5 lžičky soli. Chuťově velmi dobré. I když jsem nechala hynout dost dlouho, tak byly takové tužší. Ale s chutí jsme je snědli

      03.05.2018 07:59:24

    • Simona
      Simona

      Komentář k receptu Výborné maďarské langoše

      Neskutecne hrozne...nechapu to dobre hodnoceni...pani kucharko dluzite mi par penez a kus casu...

      08.08.2017 19:37:43

    • Tomas
      Tomas

      Komentář k receptu Výborné maďarské langoše

      Pomer v teste neni asi nejlepsi...Delal jsem presne podle receptu a vysla z toho neskutecne tuha placka, ktera se nedala zrat....podle tohoto uz nikdy!!!

      25.06.2015 20:48:17

      • zpevanka
        zpevanka

        Re: Komentář k receptu Výborné maďarské langoše

        Nebyly to první langoše v životě, několikrát se mi podle jiných receptů podařily. Ale tohle byla opravdu škoda práce. Jsou jak podrážka, není to dobré.

        25.08.2015 19:45:00

      • Ondra
        Ondra

        Re: Komentář k receptu Výborné maďarské langoše

        Mě chutnalo i dětem :) dal jsem pouze jednu lžíci soly a těsto se mi povedlo.

        08.04.2019 20:39:28


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Výborné maďarské langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.