Domácí loupáčky jsou výborné, lepší než kupované.
těsto | |
---|---|
sůl | |
70 g | máslo |
1 ks | žloutek |
180 ml | mléko |
22 g | droždí |
40 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
400 g | hladká mouka |
na potření | |
1 ks | žloutek |
na ozdobu | |
2 lžíce | mák |
podle chuti | |
citronová kůra |
Těsto, které připravíme smícháním uvedených ingrediencí, můžeme zpracovat v domácí pekárně nebo ručně. Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout. Potom loupáky pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Plech s loupáčky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
autor televize
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena