reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné kynuté rohlíčky

Recept na oblíbené těsto na rohlíčky nebo záviny.


  • 4,1

    24×

    4,1 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy. U kraje do důlku rozdrobíme droždí, přidáme 6 lžiček cukru a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek mléka, lžičku soli, vanilkový cukr a když trochu těsto promícháme i olej. Zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Pak je rozdělíme na 8 dílů a jednotlivé zpracujeme do bochánků, které opět necháme chvilku kynout, aby se nám dobře rozvalovaly. Pak jednotlivě každý bochánek rozválíme do kruhu, rádýlkem ho rozdělíme na 8 dílků. Každou kruhovou výseč naplníme nádivkou na širší straně a srolujeme směrem ke středu, takže nám vznikne rohlíček, který dáme na pečící papír na plech. Rohlíčky necháme opět trochu vykynout a potřeme rozšlehaným vejcem. Kynuté rohlíčky dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Po vyjmutí ještě potřeme rozpuštěným máslem.

Výborné kynuté rohlíčky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit. Recept je na 64 rohlíčků. Z tohoto těsta dělám i záviny, podle velikosti 8 - 10 kusů. Neuvádím nádivku, tu si dá každý podle své chuti. Osobně dávám tvarohovou, makovou a do závinů i jablka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné kynuté rohlíčky

    Celkový počet komentářů: 7
    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Výborné kynuté rohlíčky

      S těstem se pracovalo dobře, ale byly hodně tuhé, už dělat nebudu, nevím, kde by mohla být chyba, vše jsem dala dle receptu.

      10.09.2013 10:42:12

      • Kateřina Horńáková
        Kateřina Horńáková

        Re: Komentář k receptu Výborné kynuté rohlíčky

        Dano podle tohoto receptu peču již řadu let a ještě se mi nestalo,že by rohlíčky byly tuhé,naopak jsou pěkně nadýchané.Vždycky peču z celé dávky a jsou hned snězené.Nevím,kde se stala chyba,ale recept je dobrý.

        11.09.2013 15:20:59

    • amalka
      amalka

      Rohlíčky jsem pekla už 2x. Jsou vynikající. Jenom se po nich zapráší :).

      01.06.2012 07:01:11


    • Lenik78
      Lenik78

      Dotaz

      Ahoj jen by mě zajímalo,jak dlouho se to má péct.míte některá prosím nějaký čas jak dlouho se to peče?díky L.

      23.09.2010 15:34:24

      • certik_2007
        certik_2007

        Ahoj Lenko,zdravím.Já tyhle rohlíčky nechám nakynout,potřu vejcem a dám péct tak jako jiné drobné pečivo( koláčky a pod).Nemám přesně určený čas,jakmile začnou na povrchu pěkně zlátnout a pokud jeden rohlíček na plechu otočím a spodek je nahnědlý (není syrový),tak je vytahuju z trouby.Chce to jen vyzkoušet,píši to takhle hlavně proto,že každá trouba stejně nepeče.Hezký den i nadcházející víkend Kateřina

        24.09.2010 15:59:26

    • michala z
      michala z

      Do těsta opravdu nepatří vejce ani žloutek? Děkuji.

      15.10.2009 21:45:01

      • certik_2007
        certik_2007

        Dobrý večer Michalo,zdravím Vás a omlouvám se,že se ozývám až nyní.Ano,do těsta se opravdu ani celé vejce ani žloutek nepřidává ,přesto je to výborné kynuté těsto nejen na rohlíčky,ale dělám z něj i koláče a záviny.Ingredience nejsou tak finančně nákladné,doporučuji Vám vyzkoušet tento recept a věřím,že Vám rohlíčky budou opravdu chutnat.Hezký večer.Kateřina.

        06.11.2009 20:50:10

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Výborné kynuté rohlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.