reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné křupavé bramboráky

Bramboráky jsou výborně ochucené a jednoduše luxusní.


  • 3,3

    25×

    3,2 25
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme. Použijeme buď 10 větších brambor nebo zhruba 1,5 kg jakýchkoliv. Doporučuji strouhat v robotu, jelikož brambory nepustí tolik vody a bramboráky jsou pak úžasně křupavé, jako chipsy. Pokud nemáme robot, stačí nastrouhat na jemném struhadle. Takové, jaké se používá na mrkev nebo když se strouhá najemno sýr a vymačkat vodu, ale efekt není stejný, jako z robotu.

K nastrouhaným bramborám přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Pokud některý druh brambor pustí vodu, zahustíme přidáním mouky. Pokud máme těsto sušší, přidáme trošku mléka.

Bramboráky ihned smažíme na rozpáleném oleji - dno pánve musí být olejem pokryto, aby byly bramboráky zlaté a křupavé. Ale moc to s olejem nepřeháníme, ať nejsou bramboráky zbytečně mastné. Těsto roztíráme tence. Na pánvičku s průměrem dna 17 cm dáváme 2 až 2 a půl vrchovatých lžic těsta. Křupavé bramboráky smažíme až dozlatova, podle potřeby doléváme olej. Hotové bramboráky dáváme osušit na ubrousky.

Křupavé bramboráky jsou dobré teplé i vychladlé - ale čerstvé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné křupavé bramboráky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marie
      Marie

      Bramboráčky jsou výborné, ale na mě moc soli, dala jsem pouze 4 lžičky a stejně se mi zdály bramboráčky moc slané. Jinak výborný recept :D

      08.07.2011 14:41:18


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Výborné křupavé bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.