reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné křupavé bramboráky

Bramboráky jsou výborně ochucené a jednoduše luxusní.


  • 3,0

    22×

    3 22
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme. Použijeme buď 10 větších brambor nebo zhruba 1,5 kg jakýchkoliv. Doporučuji strouhat v robotu, jelikož brambory nepustí tolik vody a bramboráky jsou pak úžasně křupavé, jako chipsy. Pokud nemáme robot, stačí nastrouhat na jemném struhadle. Takové, jaké se používá na mrkev nebo když se strouhá najemno sýr a vymačkat vodu, ale efekt není stejný, jako z robotu.

K nastrouhaným bramborám přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Pokud některý druh brambor pustí vodu, zahustíme přidáním mouky. Pokud máme těsto sušší, přidáme trošku mléka.

Bramboráky ihned smažíme na rozpáleném oleji - dno pánve musí být olejem pokryto, aby byly bramboráky zlaté a křupavé. Ale moc to s olejem nepřeháníme, ať nejsou bramboráky zbytečně mastné. Těsto roztíráme tence. Na pánvičku s průměrem dna 17 cm dáváme 2 až 2 a půl vrchovatých lžic těsta. Křupavé bramboráky smažíme až dozlatova, podle potřeby doléváme olej. Hotové bramboráky dáváme osušit na ubrousky.

Křupavé bramboráky jsou dobré teplé i vychladlé - ale čerstvé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Výborné křupavé bramboráky

Celkový počet komentářů: 1
  • Marie
    Marie

    Bramboráčky jsou výborné, ale na mě moc soli, dala jsem pouze 4 lžičky a stejně se mi zdály bramboráčky moc slané. Jinak výborný recept :D

    08.07.2011 14:41:18

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Výborné křupavé bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.