reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné křupavé bramboráky

Bramboráky jsou výborně ochucené a jednoduše luxusní.


  • 3,3

    25×

    3,2 25
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 882 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme. Použijeme buď 10 větších brambor nebo zhruba 1,5 kg jakýchkoliv. Doporučuji strouhat v robotu, jelikož brambory nepustí tolik vody a bramboráky jsou pak úžasně křupavé, jako chipsy. Pokud nemáme robot, stačí nastrouhat na jemném struhadle. Takové, jaké se používá na mrkev nebo když se strouhá najemno sýr a vymačkat vodu, ale efekt není stejný, jako z robotu.

K nastrouhaným bramborám přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Pokud některý druh brambor pustí vodu, zahustíme přidáním mouky. Pokud máme těsto sušší, přidáme trošku mléka.

Bramboráky ihned smažíme na rozpáleném oleji - dno pánve musí být olejem pokryto, aby byly bramboráky zlaté a křupavé. Ale moc to s olejem nepřeháníme, ať nejsou bramboráky zbytečně mastné. Těsto roztíráme tence. Na pánvičku s průměrem dna 17 cm dáváme 2 až 2 a půl vrchovatých lžic těsta. Křupavé bramboráky smažíme až dozlatova, podle potřeby doléváme olej. Hotové bramboráky dáváme osušit na ubrousky.

Křupavé bramboráky jsou dobré teplé i vychladlé - ale čerstvé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborné křupavé bramboráky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marie
      Marie

      Bramboráčky jsou výborné, ale na mě moc soli, dala jsem pouze 4 lžičky a stejně se mi zdály bramboráčky moc slané. Jinak výborný recept :D

      08.07.2011 14:41:18


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Výborné křupavé bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.