reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné kedlubnové zelí

Recept na výbornou přílohu, která chutná naší rodině víc než tradiční zelí.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme, opláchneme ve studené vodě a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.

Olej nebo sádlo zahřejeme v kastrolu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zpěnit. Na cibuli vložíme nastrouhané kedlubny, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

V malé kastrolku opět zahřejeme olej nebo sádlo, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou potom přidáme k měkkým kedlubnám a kedlubnové zelí ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti přílohu přisladíme a okyselíme.

Výborné kedlubnové zelí podáváme jako přílohu k různě připraveným masům a knedlíkům nebo bramborám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné kedlubnové zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.