Výborné kedlubnové zelí

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1099x
Recept na výbornou přílohu, která chutná naší rodině víc než tradiční zelí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kedlubny oloupeme, opláchneme ve studené vodě a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.

Olej nebo sádlo zahřejeme v kastrolu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zpěnit. Na cibuli vložíme nastrouhané kedlubny, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

V malé kastrolku opět zahřejeme olej nebo sádlo, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou potom přidáme k měkkým kedlubnám a kedlubnové zelí ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti přílohu přisladíme a okyselíme.

Výborné kedlubnové zelí podáváme jako přílohu k různě připraveným masům a knedlíkům nebo bramborám.

Zorňafa autor receptu:

Výborné kedlubnové zelí

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Výborné kedlubnové zelí - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 231 kJ / 55,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Výborné kedlubnové zelí

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Zorňafa
2. Zelenina 27 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3875 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborné kedlubnové zelí

Přidat příspěvek k receptu Výborné kedlubnové zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept