reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné játrové paté

Recept na velmi jemné paté z kuřecích jater.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 733 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve důkladně očistíme kuřecí játra, odřízneme zbytečné blány a tuky, umyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Játra nakrájíme na kousíčky.

Rozehřejeme 150 g másla s troškou oleje a zpěníme cibuli, dáváme pozor, ať nezhnědne. Přidáme játra, čerstvou majoránku, nastrouhanou citronovou kůru a po několika minutách přilijeme koňak, aby játra rychleji změkla. Na slabší teplotě necháme vypařit. Játra osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Játrovou směs dáme do mixeru a mixujeme do krému. Rozpustíme zbytek másla a přidáme ho do jater, dobře promícháme.

Vymažeme máslem formu na plum cake, vyložíme ji trasparentní kuchyňskou folií a vlijeme do ní játrovou směs. Dáme do lednice na několik hodin, dokud játrové paté neztuhne.

Můžeme si připravit i želatinu (1l). Půlku želatiny, ještě tekuté, vlijeme do o něco větší formy plum cake a dáme ji do lednice ztuhnout.

Vyndáme paté, odbalíme z folie a vložíme ho do větší formy s již ztuhlou želatinou. Můžeme zalít zbytkem želatiny.

Játrové paté dáme na další alespoň 2 hodiny do lednice, poté položíme přes formu utěrku namočenou v horké vodě a můžeme překlopit.

Výborné játrové paté podáváme s čerstvým pečivem .

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné játrové paté

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.