reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborné játrové paté

Recept na velmi jemné paté z kuřecích jater.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve důkladně očistíme kuřecí játra, odřízneme zbytečné blány a tuky, umyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Játra nakrájíme na kousíčky.

Rozehřejeme 150 g másla s troškou oleje a zpěníme cibuli, dáváme pozor, ať nezhnědne. Přidáme játra, čerstvou majoránku, nastrouhanou citronovou kůru a po několika minutách přilijeme koňak, aby játra rychleji změkla. Na slabší teplotě necháme vypařit. Játra osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Játrovou směs dáme do mixeru a mixujeme do krému. Rozpustíme zbytek másla a přidáme ho do jater, dobře promícháme.

Vymažeme máslem formu na plum cake, vyložíme ji trasparentní kuchyňskou folií a vlijeme do ní játrovou směs. Dáme do lednice na několik hodin, dokud játrové paté neztuhne.

Můžeme si připravit i želatinu (1l). Půlku želatiny, ještě tekuté, vlijeme do o něco větší formy plum cake a dáme ji do lednice ztuhnout.

Vyndáme paté, odbalíme z folie a vložíme ho do větší formy s již ztuhlou želatinou. Můžeme zalít zbytkem želatiny.

Játrové paté dáme na další alespoň 2 hodiny do lednice, poté položíme přes formu utěrku namočenou v horké vodě a můžeme překlopit.

Výborné játrové paté podáváme s čerstvým pečivem .

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborné játrové paté

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.