Extra mňamózní recept na nákyp ze žemlí a jablek.
120 g | cukr |
5 ks | vejce |
100 g | máslo |
5 cl | rum |
0.25 l | mléko |
5 ks | jablko |
5 ks | žemle |
podle chuti | |
---|---|
rozinky | |
vanilka | |
skořice mletá | |
citronová kůra | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání |
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka nakrájíme rovněž na plátky, pokapeme je rumem, okořeníme skořicí, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme rozinky a necháme odležet. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, ochutíme vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou a lehce smícháme s navlhčenými žemlemi a jablky. Nakonec do směsi přimícháme tuhý sníh z bílků. Žemlovku pečeme 30 minut v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě nebo pekáči. Výbornou žemlovku ihned po dopečení podáváme.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
autor MoKo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena