reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná vláčná bábovka

Vynikající bábovka, která není suchá. Pokud nemáte rádi sypké a suché bábovky, zkuste tento můj recept. Tato bábovka je výrazně šťavnatější.


  • 4,8

    88×

    4,7 88
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Máme-li bábovkovou formu a chceme z ní mít bábovku s dokonalým vyhlazením, musíme dodržet přesně postup přípravy. Předehřejeme si troubu na 165 °C. Formu pečlivě vymažeme máslem do všech záhybů, nezapomeneme na střed. Nasypeme do formy polohrubou moukou tak, aby přilnula na celý vnitřní prostor formy. Přebytečnou mouku vysypeme do odpadkového koše, poplácáváním docílíme co možná největšího odstranění zbytků mouky.

Připravíme si těsto. Do mísy dáme polohrubou mouku, slunečnicový olej, vejce, prášek do pečiva, cukry, smetanu s mlékem a důkladně smícháme dohromady. Sníh z bílků se nepřipravuje. Cukr se dává 1 hrnek, přičemž do hrnku nejprve dáme 2 sáčky vanilkového cukru a zbytek hrnku dosypeme cukrem krystal. Do těsta se dá 1 hrnek smetany s mlékem, do hrnku vlijeme jednu smetanu ke šlehání (250 ml) a zbytek hrnku dolijeme mlékem.

Tři čtvrtiny těsta vlijeme do formy, do zbylého těsta přidáme 2 lžíce hořkého kakaa na vaření a důkladně promícháme. Doporučuji holandské kakao běžně k zakoupení v obchodech. Kakaovou část těsta vlijeme do formy.

Bábovku dáme péct na 45 minut do trouby předehřáté na 165 °C. Důležité je během pečení neotvírat troubu! Následně zvýšíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 15 minut. Jakmile doba uběhne, vyndáme hotovou bábovku, počkáme 10 minut a bábovku vyklopíme.

Výbornou vláčnou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník k šálku kávy nebo čaje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná vláčná bábovka

    Celkový počet komentářů: 32
    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Nám tedy tahle bábovka přišla bez chuti. Dala jsem méně cukru jinak přesně podle receptu.

      31.03.2019 18:16:17

    • Daniela
      Daniela

      Kolik ml je jeden hrníček?

      23.01.2019 15:55:40

    • Kamila
      Kamila

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Božínku to je řečí kolem obyčejné bábovky � Myslím si že i začínající kuchařka ví, že přebytečnou mouku vysype do koše a ne třeba do obýváku na koberec... Zapomněla jste začátečníkům napsat že po upečení by měli vypnout troubu.

      20.01.2019 11:36:26


      • Zdena
        Zdena

        Re: Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

        Překvapila mě tam tahle věta:
        " Přebytečnou mouku vysypeme do odpadkového koše,.... " - proč tu přebytečnou mouku nemůže vysypat do mísy, kde se bude dělat těsto na bábovku ? Vždyť té mouce nic není a i když to nebude velké množství, snažím se vařit či péct hospodárně !

        20.06.2019 14:42:02

    • tada
      tada

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Proboha mladá začínající kuchařka se v tom musí zákonitě pleskat: 250 ml smetany do hrnečku a dolít mlékem ? Co to pak musí být za hrnek ? Půllitrák ? Určitě bych se do pečení dle stávajícího návodu nepustila.

      27.10.2018 09:02:05

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Pekla jsem podle t84, jen jogurt/smetanu jsem nahradila úplně mlékem a perfektní! Žádný sníh a nejlepší bábovka na světě!! Ještě jsem formu vysypala kokosem, to je taky fajn.

      09.12.2017 23:17:32

    • t84
      t84

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.01.2017 21:37:05

    • kristyna
      kristyna

      co kdybych do testa nastrouhala margotku?

      08.01.2017 14:11:43

    • t84
      t84

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Me se osvedcilo po zvednuti po 45 min ze 165c na 170c ne na 15 ale 25 min. Dale misto 1/2 kypriciho prasku pouziji cely a take cely hrnek slunecnicoveho oleje. Smenanu jiz pravydelne nahrazuji maly kelimek jogurtu 150g do hrnku a doliji do plna plnotucnym mlekem. Babovka vyborna. Muj syn 3 roky ji miluje. Pecu ji 1-2 tydne. Je to rychle a malo zaspineneho nadoby.

      07.01.2017 17:23:14

    • 728854835
      728854835

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Moc dobra babovka supr!!

      31.07.2016 16:38:46


    Nalezeno receptů: 32
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Výborná vláčná bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.