reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná vláčná bábovka

Vynikající bábovka, která není suchá. Pokud nemáte rádi sypké a suché bábovky, zkuste tento můj recept. Tato bábovka je výrazně šťavnatější.


  • 4,8

    82×

    4,7 82
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máme-li bábovkovou formu a chceme z ní mít bábovku s dokonalým vyhlazením, musíme dodržet přesně postup přípravy. Předehřejeme si troubu na 165 °C. Formu pečlivě vymažeme máslem do všech záhybů, nezapomeneme na střed. Nasypeme do formy polohrubou moukou tak, aby přilnula na celý vnitřní prostor formy. Přebytečnou mouku vysypeme do odpadkového koše, poplácáváním docílíme co možná největšího odstranění zbytků mouky.

Připravíme si těsto. Do mísy dáme polohrubou mouku, slunečnicový olej, vejce, prášek do pečiva, cukry, smetanu s mlékem a důkladně smícháme dohromady. Sníh z bílků se nepřipravuje. Cukr se dává 1 hrnek, přičemž do hrnku nejprve dáme 2 sáčky vanilkového cukru a zbytek hrnku dosypeme cukrem krystal. Do těsta se dá 1 hrnek smetany s mlékem, do hrnku vlijeme jednu smetanu ke šlehání (250 ml) a zbytek hrnku dolijeme mlékem.

Tři čtvrtiny těsta vlijeme do formy, do zbylého těsta přidáme 2 lžíce hořkého kakaa na vaření a důkladně promícháme. Doporučuji holandské kakao běžně k zakoupení v obchodech. Kakaovou část těsta vlijeme do formy.

Bábovku dáme péct na 45 minut do trouby předehřáté na 165 °C. Důležité je během pečení neotvírat troubu! Následně zvýšíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 15 minut. Jakmile doba uběhne, vyndáme hotovou bábovku, počkáme 10 minut a bábovku vyklopíme.

Výbornou vláčnou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník k šálku kávy nebo čaje.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná vláčná bábovka

    Celkový počet komentářů: 28
    • tada
      tada

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Proboha mladá začínající kuchařka se v tom musí zákonitě pleskat: 250 ml smetany do hrnečku a dolít mlékem ? Co to pak musí být za hrnek ? Půllitrák ? Určitě bych se do pečení dle stávajícího návodu nepustila.

      27.10.2018 09:02:05

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Pekla jsem podle t84, jen jogurt/smetanu jsem nahradila úplně mlékem a perfektní! Žádný sníh a nejlepší bábovka na světě!! Ještě jsem formu vysypala kokosem, to je taky fajn.

      09.12.2017 23:17:32

    • t84
      t84

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.01.2017 21:37:05

    • kristyna
      kristyna

      co kdybych do testa nastrouhala margotku?

      08.01.2017 14:11:43

    • t84
      t84

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Me se osvedcilo po zvednuti po 45 min ze 165c na 170c ne na 15 ale 25 min. Dale misto 1/2 kypriciho prasku pouziji cely a take cely hrnek slunecnicoveho oleje. Smenanu jiz pravydelne nahrazuji maly kelimek jogurtu 150g do hrnku a doliji do plna plnotucnym mlekem. Babovka vyborna. Muj syn 3 roky ji miluje. Pecu ji 1-2 tydne. Je to rychle a malo zaspineneho nadoby.

      07.01.2017 17:23:14

    • 728854835
      728854835

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Moc dobra babovka supr!!

      31.07.2016 16:38:46

    • Leona
      Leona

      spokojenost!

      tuto bábovku jsem pekla a nabízela nabízela lidem z rodiny. Slyšela jsem jen chválu a tím děkuji paní která ji sem umístila. Jsem mladá maminka na MD. Je mi 23 let a recepty, kterými si šplhnu si velice cenním :)

      21.06.2016 12:12:56

    • Kaja
      Kaja

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Rada bych tuto babovku vyzkousela, jen si nejsem jista velikosti pouziteho hrnecku.
      Pisete, ze se pouzije smetana 250 ml a zbytek hrnku se dolije mlekem. Zpravidla se delaji hrnky o objemu 250 ml, takze mleko se ma nalit do zbytku objemu a tedy mit hrnek zcela plny? A jak ostatni ingredience? Zcela vrchovaty hrnek?
      Pokud se ma postup presne dodrzet, tak me pouziti hrnku trosku mate.

      01.10.2015 11:19:02

    • Kristina
      Kristina

      Dnes jsem ji vyzkousela, ale zase tak vlacna mi neprijde. Priste zkusim jiny recept. Pripadala mi i malo sladka. Nevim. Zkousim neco jineho, ale porad nemuzu najit opravdu vlacnou babovku, ktera neuvizne v krku, coz tahle tak trochu je. Ale s kavou a pocukrovana se da. Jeji plus je, ze je jednoducha, ale uz ji pect nebudu.

      05.10.2014 16:09:24

    • twipsi
      twipsi

      Komentář k receptu Výborná vláčná bábovka

      Na mě je příliš mastné,,příště dam jen smetanu a žádný olej a myslím, že bude dalo lepší. Teď to byla masta placka, ale těsto má chuť dobre.

      26.08.2014 01:15:06

    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Výborná vláčná bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.