reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Výborná svíčková

Celkový počet komentářů: 82
  • Josef Jeyjey Jindra
    Josef Jeyjey Jindra

    Místo 1 ks mrkve jsem dal 1,5 a misto 0,5 celeu jsem dal 1/3. Recept doporučuju, luxusní svíčková.

    24.08.2019 22:28:00

  • Renata
    Renata

    Výborná svíčková

    Dobrý den,tak jsem vyzkoušela tenhle recept a můžu fakt říct,že je opravdu výborný.Všichni si moc pochutnali.�

    22.08.2019 11:34:27

  • Petra
    Petra

    Takovouhle srajdu nazýváte svíčkovou... Málo zeleniny a jíška k tomu. Humus, komu tohle dáte na talíř.

    22.07.2019 18:47:43

  • Klarys
    Klarys

    Výborná svíčková

    Úplně super, akorát jsem ji dovarila ��
    Moje první omáčka a jsem naprosto spokojená ❤️

    06.04.2019 17:34:55

  • no u
    no u

    a

    30.01.2019 10:12:18

  • řzřzřzhzthtthtužrhžřšgvbhghgtrzgbgtrzhuttfhnt
    řzřzřzhzthtthtužrhžřšgvbhghgtrzgbgtrzhuttfhnt

    htthhnththnhhuzhjzetghegbububufb

    thtthtužthtthtužrhžřšgvb hghgtrzgbgtrzhuttfhntthtthtuž rhžřšgvbhghgtrzgbgtrzhuttfh ntthtthtužrhžřšgvbhghgtrzg bgtrzhuttfhntrhžřšgvbhghgtr zgbgtrzhuttfhnt

    30.01.2019 10:11:18

  • Jindra
    Jindra

    Výborná svíčková

    Je výborná, dělala jsem na zkoušku k nedělnímu obědu a dopadlo to moc dobře :) Rodina byla nadšená. Dělala jsem z Karlovarským knedlíkem který svíčkové dodal tu pravou chuť. Na svíčkovou mám svůj tradiční recept https://erecepty.eu/427/ který vařím již 18 rokem :) Recept mám od tety která mě ji naučila vařit k dokonalosti. Díky za Váš recept který jsem mohla odzkoušet na porovnání. Máte ji také moc dobrou :)

    14.01.2019 20:50:15

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Luxusní :)

    16.01.2018 21:05:18

  • Premalata DD
    Premalata DD

    Super SVÍČKOVÁ

    KRÁSNĚ VONÍ A VÝBORNĚ CHUTNÁ I BEZ MASA!

    11.09.2017 13:50:51

  • Marie Illéšová
    Marie Illéšová

    Děkuji za recept

    Svíčkova podle vašeho receptu byla vážně dobrá díky za recept

    27.07.2017 11:30:55

  • Lukáš
    Lukáš

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Výborný recept děkuji,
    jen dávám více zeleniny a maso vařím odděleně :)

    25.07.2017 19:19:13

  • Jirka Jira
    Jirka Jira

    Šlo to lépe, než jsem čekal :-)

    26.11.2016 12:38:30

  • Zuzana
    Zuzana

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Tato svickova je u nas moc popularni. Jisku nepridavam.Kazdopadne super recept. Diky za nej. :)

    30.10.2016 15:38:26

  • marek
    marek

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    myslim ze nektery recepty proste nejsou pro amatery, ale pro lidi kteri vari pravidelne, jen se chteji mrknout jak to delaji ostatni a co jeste muze byt dobre. za me teda diky za recept

    09.10.2016 10:46:40

  • Katharina
    Katharina

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Já myslím že do svíčkové jíška nepatří...

    08.10.2016 21:36:37

  • Ramona
    Ramona

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Tak té zeleniny je tam pěkně málo...moje svíčková má krásnou barvu nahnědlou ne jako běžná smetanová omáčka....

    10.09.2016 14:59:06

  • jindra.kolouskova
    jindra.kolouskova

    tymián do svíčkové

    Já dávám taky do základu tymián, ale trošku, dát hrst je určitě moc i na větší množství omáčky. Jinak asi dobrý recept.Určitě udělat třeba tento než kupovanou v sáčku na rychlovku!

    12.08.2016 07:10:31

  • eva
    eva

    svíčková

    tymián do svíčkové, to slyším poprvé. To musí zkazit chuť klasické svíčkové.

    11.08.2016 15:59:45

  • Lucianne
    Lucianne

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Výborný recept. Právě jsem dovařila a super.

    13.06.2016 23:21:17

  • humu
    humu

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Co znamená dusit doměkka? Například podle mě je maso měkký už za syrova. Absolutně tak netuším, jestli stačí deset minut nebo 2 hodiny. Takhle je to skoro u každýho receptu. Přidejte přiměřeně tohodle, podle chuti přidejte tamtoho a povařte dokud to nebude hotový. Spíše mě zajímá, jestli si to autoři receptu fakt neuvědomujou, nebo prostě na ostatní kašlou a spokojej se s přitákáním paní Jarmily, pochvalou od paní Evženie a ziskem hodnocení o půl hvězdičky lepším než získala za podobný recept paní Miluše.

    29.03.2016 07:05:50

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

      tak zkus po 10 minutách dušení ochutnat dušené hovězí...u minutek jde napsat přesný čas,ale u masa dušeného ne,záleží na stáří i kvalitě,sůl,cukr a jiná dochucovadla je lepší dát podle své chuti a ne třeba slepě podle receptu sůl a pak po přesolení si stěžovat že to tak bylo napsané

      29.03.2016 07:37:47

    • tina
      tina

      Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

      Skuste pozriet tu, mozno Vam to pomôže pri vareni .
      https://www.kucharkaprodceru.c z/duseni-tepelna-uprava/
      http://www.jakvkuchyni.cz/jak- spravne-varit-dusit-a-pect-mas o/

      12.05.2016 10:18:58

  • Maywe
    Maywe

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Co kuchař, to jiný recept, ale tento je skvělý! :) Doporučuji. :)

    01.02.2016 11:59:34

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Svickovou jsem delala vcera,z casi i dleho receptu...vse se povedlo a ja nakonec omacku porpasirovala pres sito a je uzasna zadna jiska zadna nahraska uzasne i bez toho,husta,chutovo super :-) nepridavala bych jisku a zadnou vodu na vyse..v podstate z toho vznikne vyvarek i z masa kdyz se dela tak si dam na zacatku tolik vody aby sem to nemusela redit..Ja sem ke prikladu dala vody po maso akorat aby bylo z 3/4 zakryto a musim rict ja ji delala po prve a jsem na sebe vyjimecne hrda :-)

    10.01.2016 08:30:29

  • Hana
    Hana

    Svíčková

    Svíčková omáčka je moc dobrá to nemá chybua dávám sama zeleninu.

    21.10.2015 09:20:51

  • Bauerovi
    Bauerovi

    Koprová omáčka

    Koprová omáčka je úžasná dělám ji každý měsíc to nemá chybu.

    21.10.2015 09:18:21

  • misa (tecka) krystyna
    misa (tecka) krystyna

    moje svíčková...

    dělat posvátnou českou omáčku jinak je kacířství...

    stačí pořádné množství čerstvé mrkve, petržele, celeru - vše nastrouhané nahrubo, uzená slanina bez kůže, oloupaný citron pár kousků, cibule, poctivá smetana a tyčový mixer udělá své...samozřejmě koření bobkový list a nové koření, cukr a troška lásky k vaření..:(((

    22.07.2015 11:32:12

  • htrylcova
    htrylcova

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    No tak inspirovala jsem se zde akorát poměrem koření( jinak si svíčkovou dělám po svém.. i kdyz je mi jen 18 .. peču cca 3 hodiny v troube a maso polevam co chvile by bylo měkké :) ) musím ale říct, že nechápu proč by se svíčková měla nastavovat/ zahustovat jíškou. Podle mě je to naprosto zbytečné. Není jednodušší dát trochu víze zeleniny? :) Jen muj postřeh

    01.07.2015 11:33:50

  • kačka
    kačka

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Jenom 1 mrkev. Není to blbost?

    27.03.2015 18:11:54

  • Veronika
    Veronika

    Svíčková je úžasná , jsem vděčná za tento recept vzhledem k dvou malým dětem které neposedí , se jim raděj budu věnovat než stát 3 h u plotny .Pokud tady touží si hrát někdo na kuchařku tak at ji sepíše vydá a neotravuje recepty které napsal někdo jiný-)

    27.02.2015 11:14:28

  • Bublinka
    Bublinka

    Svíčková

    Naprosto souhlasím s paní Jandovou, já ještě v důchodu nejsem a když už vařím "svíčkovou", tak si s tím dám práci i čas, jinak to opravdu není svíčková. Mám dvě děti, vždycky jsem byla zaměstnaná a přesto jsem si na kvalitní vaření čas udělala. Neříkám, že se mi vždycky všechno povedlo, ale nebylo to z lenosti ani z důvodů špatných surovin. Když slyším i od starších patlalek, co všechno dokážou do jídla nacpat nebo naopak nahradit, raději mlčím a jejich rodiny lituju. Je smutné, když 50 letá ženská s dvěma dětmi řekne, že neví jak se dělají lívance nebo jiná v 50 letech vařila poprvé svíčkovou.Prostě, když se do jídla nedá to co tam patří a něčím se to nahrazuje, tak jsou to blafy a klidně mě bombardujte, je líp jíst míň a kvalitně než se nacpat levně margarínem, párkama, barvenýma limonádama a jogurtama, který neviděly mléko, natož smetanu atd.

    01.01.2015 19:38:51

  • renča29
    renča29

    Vyborna svickova

    Dekuji vsem za ohlasy at kladne ci zaporne,predevsim bych chtela napsat,ze ja jsem obrazek nevkladala,knedliky zasadne nepolevam.Pokud nekomu nevyhovuje tento zpusob svickove,tak at si najde recept na drahou svickovou,myslim,ze je nas dost,co nechceme utracet za drahe hovezi,nekdo treba ani hovezi nema rad.Dodnes delam takto svickovou,ikdyz s malyma zmenama,davam vice zeleniny,nedavam jisku a tim je jidlo zdravejsi a chutnejsi,deti i manzel a vubec kdokoliv ji jedl z nasi rodiny a pratel,vsem moc chutnala,oblizovali se az za usima.Takze dobrou chut :-)

    10.11.2014 11:52:28

  • Peťule
    Peťule

    Určitě k tomu doporučuju osmahnout slaninu. Zeleniny jsem tam dala mnohnásobně víc a omáčka byla natolik hustá, že už ani mouka potřeba nebyla. Jinak je recept výborný. ;-)

    09.11.2014 19:58:32

  • Peťka
    Peťka

    Také jsem nedávno vyzkoušela tenhle recept. a musím říct, že je opravdu výborná! chutnala mě, příteli a dokonce i našemu 18ti měsíčnímu prckovi :) Dnes ji budu dělat znovu, jen tedy přidám víc zeleniny, protože i mě se zdálo ji být málo :) a zkusím i ten špek jak tu někdo radil :) Já osobně jsem moc ráda, za "zjednodušené" a rychlé recepty, také nemám čas strávit celé dopoledne u plotny. každopádně důležité je, že chutná ;)

    16.09.2014 10:06:34

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    když posíláte foto jídla,věnujte trochu péče úpravě,knedlíky nepolévat,trochu urovnat,jí se přece i očima,jsem zkrátka kuchařka ze staré školy ,vycepovaná dobrými kuchaři

    10.09.2014 17:19:03

  • knedlík
    knedlík

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Vařím svíčkovou celkem často a mooc chutná.Špek dávám osmahnout hned k cibuli,Jakmile zesklovatí zelenina,tak dám mouku a pak vše podliji vodou.Bujon a vše jak má být...díky Knedlík

    09.09.2014 20:11:59

  • Jirkem
    Jirkem

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Doporučuji nedávat celý citron, polovina je naprosto dostačující.
    A dát větší množství mrkve a petržele.

    29.04.2014 15:50:09

  • Jaroslav
    Jaroslav

    Svíčková !

    Dobrý den,proč tomu říkáte svíčková když to vedle svíčkový ani neleželo,nezlobte se na mě ale dávat do svíčkový jíšku,to je něco.Jak píše pan Petr předemnou,musíte se učit .

    07.11.2013 19:35:25

  • Vláďa
    Vláďa

    Díky za recept?

    Co je to z recept??? Dnes je to už potřetí, co si moje drahá polovička vyžádala tuto svíčkovou a já zase stojím u plotny! :-D Děkuji moc autorce, jako muž jsem v kuchyni zabodoval, ale sám jsem se postavil k oltáři plotny:)
    Osobně mi taky moc chutná a zkoušel jsem více receptů, ale pro mě výborná!

    30.08.2013 07:53:11

  • Honza54
    Honza54

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Zapomněl jsem... Místo cukru na karamel a barvu stačí použít červenou cibuli místo bílé ;) .

    09.08.2013 20:46:52

  • Honza54
    Honza54

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Omáčka sama o sobě není ve výběru tady zlá, pokud ale čekáte tu typickou vůni a chuť svíčkové, té se nedočkáte. Pokud chcete, pak jen následující dvě věci pozvednou omáčku úplně jinam:
    - i na takhle malou porci citelně navyšte objem zeleniny
    - při smažení cibule k ní přidejte koření, plátky citronu i s kůrou a špek (!!!), bez špeku, citronu a tymiánu prostě není svíčková.

    Jinak dávat dusit maso na plátky (nedejbože jiné než hovězí!) je - nezlobte se - zvířecí. Pokud nechcete zeleninu s masem péct (zcela odlišný postup od popsaného), pak si dopředu uvařte hovězí vcelku (!), ideálně špičku, a poté použijte vývar na ředění omáčky... ano, při dostatku zeleniny se omáčka ředí, nikoliv zahušťuje ;) .

    09.08.2013 20:38:11

    • Jandová
      Jandová

      Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

      Zrovna tak je "zvířecí" maso vařit, to se dokonalé chuti svíčkové také nedočkáte. Rovněř bez karamelu to není ono. JInak s vámi souhlasím. Tenhle kulinářský skvost chce čas a kdo to uspěchá, tak má jen parodii na "svíci".

      10.08.2013 09:41:56

    • Sandra Donner
      Sandra Donner

      Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

      Mno, jsou přece různé zjednodušené verze receptu. Třeba pro ty, kteří nemají dostatek peněz na kupování šíleně předraženého hovězího tento recept s vepřovou variantou potěší. A znám několik lidí ze svého okolí, kteří hovězí nekupují, protože na něj zkrátka nemají. O surovinách a způsobu zpracování by se dalo také polemizovat, každý člověk má jinou chuť a co nechutná panu (všeumělci a všeznalci)Honzovi, to může chutnat desítkám ostatních lidiček. Všimla jsem si, že u tohoto receptu kibicují a radí jen pánové. S malinko vylepšeními (uzený špek a více zeleniny) bych jí určitě zkusila a byla by určo moc dobrá. Děkuji autorce receptu a rejpalů si nevšímejte...tisíc lidí, tisíc chutí a způsobů příprav.

      05.06.2014 12:14:21

  • vdovaponeznamemvojinovy
    vdovaponeznamemvojinovy

    Komentář k receptu Výborná svíčková

    Děkuji za recept, dá oproti klasické míň práce a je výborná :)

    31.05.2013 12:19:21

  • renča29
    renča29

    Jsem moc potesena,ze vetsine z vas se tato svickova povedla a chutnala,tak svickove zdar :-) :-)

    23.03.2013 11:28:50

  • Marketa
    Marketa

    Vyborna-stoji za to.....

    22.03.2013 13:13:32

  • janca (tecka) klapkova
    janca (tecka) klapkova

    Dneska jsem poprvé dělala svíčkovou a musím říct, že to byl úspěch! Jedna z nejlepších svíčkových co jsem kdy měla! Jen jsem tam místo 1 mrkve dala 3 a taky 3 petržele. Omáčka byla hustá a moc dobrá, děkuji!

    18.03.2013 22:28:28

  • Sisinka
    Sisinka

    do sladké smetany přidávám půl kelímku zakysané smetany a polévkovou lžíci hladké mouky, pořádně rozmíchám a už nemusím dávat citrón ( nehrozí že se srazí) pokud mám hooodně zeleniny není ani ta mouka potřeba :-)

    09.02.2013 01:34:12

  • Petr
    Petr

    Tak takovou svíčkovou vytvořenou podle tohoto receptu teda bych asi svíčkovou ani nenazýval! Snad jen omáčkou k masu. Na druhou stranu ale cukr do základu je skrs barvu výborný nápad který používám asi 10 let a je nenahraditelný protože se chutě krásně spojí. Mno lidičky ještě se máte co učit.....

    30.01.2013 21:32:42

  • Zuska
    Zuska

    V rozpisu surovin je 5 bobkových listů a v postupu je napsáno přidáme 2-3 bobkové listy. Asi to bude dle Vlasty Buriana, dáme jednu nebo 2 hrsti, to je dohromady 3.

    26.01.2013 10:18:30

  • Peťka :)
    Peťka :)

    luxus

    jen se všichni oblizujeme, byla vynikající... děkuji za skvělý recept! :)

    29.09.2012 13:03:37

  • cheerfulness
    cheerfulness

    Moje prvni svickova a myslim,ze se povedla. Vyborna omacka, akorat jsem ji moc zredila. Doporucuji dat do omacky vetsi mnozstvi zeleniny, pokud ji chcete mit hustsi.

    01.09.2012 19:59:01

  • Lenka
    Lenka

    svíčková

    já vařím skoro 30 let ale tymián do svíčkové nedávám v receptu je ho nějak moc,ani nezahuštuji jíškou ta tam nema co dělat dám kořenovou zeleninu tu rozšlehám tyčovým mixerem přidám smetany trochu hořčice sul cukr citr.štavu ani žádnou mouku.zahustí to zelenina.

    10.04.2012 14:11:20

  • banik188
    banik188

    luxusní svíčková :)

    20.02.2012 19:45:41

  • renefer
    renefer

    svíčková

    Vynikající recept, dělala jsem podle návodu a bylo to moc dobré.

    29.01.2012 19:26:29

  • Adášek
    Adášek

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    27.01.2012 15:00:57

  • Kateřina
    Kateřina

    svíčkovou jsem dělala prvně a nebylo to dobré kvůli tomu tymiánu, jr ho grozně moc, prý ho má být jen špetka a ne hrst :( tak pozor na to!!

    06.10.2011 20:23:18

    • Lucka
      Lucka

      Ten tymián má být zřejmě čerstvý, tak proto to množství... sušeného samozřejmě maličko... mě osobně v jídle nechutná, ale jinak krásně voní...

      07.04.2012 20:32:46

  • Lucie Barry
    Lucie Barry

    ted ji pravě vařim zatim voni krasne tak doufam že se povede :o)))

    20.09.2011 14:10:54

  • The.bob
    The.bob

    Great! 17 porci s uspechem : )

    18.09.2011 20:52:43

  • Zbyněk
    Zbyněk

    Připomínky ke svíčkové

    Nedoporučuji jíšku a cukr. Když je dost kořenové zeleniny, hlavne mrkve, je omáčka po rozmixování fantasticky hustá a nasládlá natolik, žeje dobré přidat šťávu z citronu.
    Při restování přidávám kousek slaniny, ale jen pro vůni.
    Souhlasím s bobkovým listem a tymiánem v uzavřeném čajovém sítku a s orestováním masa vcelku. Ostatní kořeni, včetněk kousku citronové kůry bez bílé dužiny rozmixuji se zeleninou a smetanou.
    Vedle hovězího a králíka může být i zvěřina. Vepřové je pod ůroveň tradice a kuře je lepší na paprice.

    17.09.2011 01:21:37

  • janika
    janika

    povedla se! díkec (= ;)

    01.09.2011 16:35:18

  • Leonka
    Leonka

    Tááák dneska ji teda vyzkouším uvařit..Tak snad se podaří na poprvé :))

    01.08.2011 12:19:52

  • Jindra
    Jindra

    Jeste lepsi je maso orestovat,pridat zeleninu, prendat do pekace, zalit varici vodou a pect 2 hodiny v troube.Koreni davam do cajoveho sacku,nebo staci zavazat do kousku bavlnene latky,koreni se uz nemusi pred mixovanim vybirat. Nakonec pridavam karamel a vymackany citron.

    16.07.2011 13:16:49

  • Nika
    Nika

    tak přesně tahle dělá svíčkovou moje mamča..je vinikajici..

    26.06.2011 15:57:18

  • neligrej
    neligrej

    Zítra přidám smetanu,na talíř knedle a to by bylo,aby nechutnalo.

    17.05.2011 09:34:03

  • petr.hvizd
    petr.hvizd

    Opravdu výborný recept, svíčková neměla chybu

    02.03.2011 20:49:21

  • Olča
    Olča

    svíčková

    Tak za chvíli jdu na ni :-) Držte palce,dělám ji prvně!

    18.02.2011 16:40:50

  • Makrelka
    Makrelka

    Tak jsem si přečetla recept, protože chci přítelovo tatínkovi udělat svíčkovou ( prý že to že si přítel dobře vybral řekne až ode mě dostane svíčkovou :-D ) a pěkně se toho bojim, nikdy jsem jí nedělala. Podle Vašich příspěvků koukam že není tak složitá..ale strašně se bojim že jí zkazim. držte mi palečky :)

    16.02.2011 20:16:14

  • luen
    luen

    skvělá svíčková

    Teda musím uznat, skutečně výborná! Byla to má první svíčková a nemůžu si ji vynachválit. Jednoduchý recept i pro začátečníka, jako jsem já :) Myslím, že takovouhle nikdo nepohrdne :)

    19.01.2011 13:08:06

  • madeinn
    madeinn

    zkrátka...bomba

    19.06.2010 12:39:34

  • Jana Porubska
    Jana Porubska

    výborná svícková

    Tak jsem ji zkusila a je fakt skvelá. Jen jsem do základu pridala nastrouhanou kuru z jenoho citronu, protoze jsem si nejak nedovedla prestavit, ze tam nemá být. Zhltla ji celá rodina jak nic a olizovali se az za usima. Vyzkousela jsem jiz mnoho receptu na nepravou svíckouvou, protoze s ní se mi moc casto patlat nechce a rodina ji zboznuje, ale u téhle ani tchyne nepoznala, ze to není ta pravá. Fakt skvelá, jinou uz zkouset nebudu...

    07.05.2010 22:44:35

Nalezeno receptů: 82

Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.