reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná svíčková

Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.


  • 4,3

    375×

    4,3 375
  • 1 h 30 min

  • 66×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná svíčková

    Celkový počet komentářů: 82
    • Lenka
      Lenka

      svíčková

      já vařím skoro 30 let ale tymián do svíčkové nedávám v receptu je ho nějak moc,ani nezahuštuji jíškou ta tam nema co dělat dám kořenovou zeleninu tu rozšlehám tyčovým mixerem přidám smetany trochu hořčice sul cukr citr.štavu ani žádnou mouku.zahustí to zelenina.

      10.04.2012 14:11:20

    • banik188
      banik188

      luxusní svíčková :)

      20.02.2012 19:45:41

    • renefer
      renefer

      svíčková

      Vynikající recept, dělala jsem podle návodu a bylo to moc dobré.

      29.01.2012 19:26:29


    • Adášek
      Adášek

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      27.01.2012 15:00:57

    • Kateřina
      Kateřina

      svíčkovou jsem dělala prvně a nebylo to dobré kvůli tomu tymiánu, jr ho grozně moc, prý ho má být jen špetka a ne hrst :( tak pozor na to!!

      06.10.2011 20:23:18

      • Lucka
        Lucka

        Ten tymián má být zřejmě čerstvý, tak proto to množství... sušeného samozřejmě maličko... mě osobně v jídle nechutná, ale jinak krásně voní...

        07.04.2012 20:32:46

    • Lucie Barry
      Lucie Barry

      ted ji pravě vařim zatim voni krasne tak doufam že se povede :o)))

      20.09.2011 14:10:54


    Nalezeno receptů: 82

    Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.