reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Výborná svíčková

Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.


  • 4,3

    403×

    4,2 403
  • 1 h 30 min

  • 67×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná svíčková

    Celkový počet komentářů: 87
    • Zuska
      Zuska

      V rozpisu surovin je 5 bobkových listů a v postupu je napsáno přidáme 2-3 bobkové listy. Asi to bude dle Vlasty Buriana, dáme jednu nebo 2 hrsti, to je dohromady 3.

      26.01.2013 10:18:30

    • Peťka :)
      Peťka :)

      luxus

      jen se všichni oblizujeme, byla vynikající... děkuji za skvělý recept! :)

      29.09.2012 13:03:37

    • cheerfulness
      cheerfulness

      Moje prvni svickova a myslim,ze se povedla. Vyborna omacka, akorat jsem ji moc zredila. Doporucuji dat do omacky vetsi mnozstvi zeleniny, pokud ji chcete mit hustsi.

      01.09.2012 19:59:01


    • Lenka
      Lenka

      svíčková

      já vařím skoro 30 let ale tymián do svíčkové nedávám v receptu je ho nějak moc,ani nezahuštuji jíškou ta tam nema co dělat dám kořenovou zeleninu tu rozšlehám tyčovým mixerem přidám smetany trochu hořčice sul cukr citr.štavu ani žádnou mouku.zahustí to zelenina.

      10.04.2012 14:11:20

    • Kateřina
      Kateřina

      svíčkovou jsem dělala prvně a nebylo to dobré kvůli tomu tymiánu, jr ho grozně moc, prý ho má být jen špetka a ne hrst :( tak pozor na to!!

      06.10.2011 20:23:18

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Připomínky ke svíčkové

      Nedoporučuji jíšku a cukr. Když je dost kořenové zeleniny, hlavne mrkve, je omáčka po rozmixování fantasticky hustá a nasládlá natolik, žeje dobré přidat šťávu z citronu.
      Při restování přidávám kousek slaniny, ale jen pro vůni.
      Souhlasím s bobkovým listem a tymiánem v uzavřeném čajovém sítku a s orestováním masa vcelku. Ostatní kořeni, včetněk kousku citronové kůry bez bílé dužiny rozmixuji se zeleninou a smetanou.
      Vedle hovězího a králíka může být i zvěřina. Vepřové je pod ůroveň tradice a kuře je lepší na paprice.

      17.09.2011 01:21:37


    Nalezeno receptů: 87

    Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.