reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná svíčková

Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.


  • 4,3

    375×

    4,3 375
  • 1 h 30 min

  • 66×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná svíčková

    Celkový počet komentářů: 82
    • renča29
      renča29

      Jsem moc potesena,ze vetsine z vas se tato svickova povedla a chutnala,tak svickove zdar :-) :-)

      23.03.2013 11:28:50

    • Marketa
      Marketa

      Vyborna-stoji za to.....

      22.03.2013 13:13:32

    • janca (tecka) klapkova
      janca (tecka) klapkova

      Dneska jsem poprvé dělala svíčkovou a musím říct, že to byl úspěch! Jedna z nejlepších svíčkových co jsem kdy měla! Jen jsem tam místo 1 mrkve dala 3 a taky 3 petržele. Omáčka byla hustá a moc dobrá, děkuji!

      18.03.2013 22:28:28


    • Sisinka
      Sisinka

      do sladké smetany přidávám půl kelímku zakysané smetany a polévkovou lžíci hladké mouky, pořádně rozmíchám a už nemusím dávat citrón ( nehrozí že se srazí) pokud mám hooodně zeleniny není ani ta mouka potřeba :-)

      09.02.2013 01:34:12

    • Petr
      Petr

      Tak takovou svíčkovou vytvořenou podle tohoto receptu teda bych asi svíčkovou ani nenazýval! Snad jen omáčkou k masu. Na druhou stranu ale cukr do základu je skrs barvu výborný nápad který používám asi 10 let a je nenahraditelný protože se chutě krásně spojí. Mno lidičky ještě se máte co učit.....

      30.01.2013 21:32:42

    • Zuska
      Zuska

      V rozpisu surovin je 5 bobkových listů a v postupu je napsáno přidáme 2-3 bobkové listy. Asi to bude dle Vlasty Buriana, dáme jednu nebo 2 hrsti, to je dohromady 3.

      26.01.2013 10:18:30

    • Peťka :)
      Peťka :)

      luxus

      jen se všichni oblizujeme, byla vynikající... děkuji za skvělý recept! :)

      29.09.2012 13:03:37

    • cheerfulness
      cheerfulness

      Moje prvni svickova a myslim,ze se povedla. Vyborna omacka, akorat jsem ji moc zredila. Doporucuji dat do omacky vetsi mnozstvi zeleniny, pokud ji chcete mit hustsi.

      01.09.2012 19:59:01

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Připomínky ke svíčkové

      Nedoporučuji jíšku a cukr. Když je dost kořenové zeleniny, hlavne mrkve, je omáčka po rozmixování fantasticky hustá a nasládlá natolik, žeje dobré přidat šťávu z citronu.
      Při restování přidávám kousek slaniny, ale jen pro vůni.
      Souhlasím s bobkovým listem a tymiánem v uzavřeném čajovém sítku a s orestováním masa vcelku. Ostatní kořeni, včetněk kousku citronové kůry bez bílé dužiny rozmixuji se zeleninou a smetanou.
      Vedle hovězího a králíka může být i zvěřina. Vepřové je pod ůroveň tradice a kuře je lepší na paprice.

      17.09.2011 01:21:37

      • katkas
        katkas

        pro děti není vůbec špatné kuřecí maso a mají to rádi :-) Vůbec bych si nelámala hlavu s jakým masem, ať si to každý udělá jak má rád :-)

        26.06.2012 09:15:03


    Nalezeno receptů: 82

    Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.