reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná svíčková

Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.


  • 4,3

    375×

    4,3 375
  • 1 h 30 min

  • 66×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná svíčková

    Celkový počet komentářů: 82
    • eva
      eva

      svíčková

      tymián do svíčkové, to slyším poprvé. To musí zkazit chuť klasické svíčkové.

      11.08.2016 15:59:45

    • humu
      humu

      Komentář k receptu Výborná svíčková

      Co znamená dusit doměkka? Například podle mě je maso měkký už za syrova. Absolutně tak netuším, jestli stačí deset minut nebo 2 hodiny. Takhle je to skoro u každýho receptu. Přidejte přiměřeně tohodle, podle chuti přidejte tamtoho a povařte dokud to nebude hotový. Spíše mě zajímá, jestli si to autoři receptu fakt neuvědomujou, nebo prostě na ostatní kašlou a spokojej se s přitákáním paní Jarmily, pochvalou od paní Evženie a ziskem hodnocení o půl hvězdičky lepším než získala za podobný recept paní Miluše.

      29.03.2016 07:05:50

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

        tak zkus po 10 minutách dušení ochutnat dušené hovězí...u minutek jde napsat přesný čas,ale u masa dušeného ne,záleží na stáří i kvalitě,sůl,cukr a jiná dochucovadla je lepší dát podle své chuti a ne třeba slepě podle receptu sůl a pak po přesolení si stěžovat že to tak bylo napsané

        29.03.2016 07:37:47


      • tina
        tina

        Re: Komentář k receptu Výborná svíčková

        Skuste pozriet tu, mozno Vam to pomôže pri vareni .
        https://www.kucharkaprodceru.c z/duseni-tepelna-uprava/
        http://www.jakvkuchyni.cz/jak- spravne-varit-dusit-a-pect-mas o/

        12.05.2016 10:18:58

    • Maywe
      Maywe

      Komentář k receptu Výborná svíčková

      Co kuchař, to jiný recept, ale tento je skvělý! :) Doporučuji. :)

      01.02.2016 11:59:34

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Výborná svíčková

      Svickovou jsem delala vcera,z casi i dleho receptu...vse se povedlo a ja nakonec omacku porpasirovala pres sito a je uzasna zadna jiska zadna nahraska uzasne i bez toho,husta,chutovo super :-) nepridavala bych jisku a zadnou vodu na vyse..v podstate z toho vznikne vyvarek i z masa kdyz se dela tak si dam na zacatku tolik vody aby sem to nemusela redit..Ja sem ke prikladu dala vody po maso akorat aby bylo z 3/4 zakryto a musim rict ja ji delala po prve a jsem na sebe vyjimecne hrda :-)

      10.01.2016 08:30:29

    • Hana
      Hana

      Svíčková

      Svíčková omáčka je moc dobrá to nemá chybua dávám sama zeleninu.

      21.10.2015 09:20:51

    • Bauerovi
      Bauerovi

      Koprová omáčka

      Koprová omáčka je úžasná dělám ji každý měsíc to nemá chybu.

      21.10.2015 09:18:21


    Nalezeno receptů: 82

    Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.