reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná světlá veka

Recept na přípravu výborné čerstvé veky na obložené chlebíčky.


  • 4,5

    31×

    4,4 31
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vykynout.

Do mísy prosejeme polohrubou mouku a přidáme mléko, olej, sůl a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme ho asi tak půl hodiny kynout. Doba kynutí závisí na teplotě v místnosti. Těsto lépe kyne v teple.

Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na polovinu a z každého kusu těsta vyválíme jednu veku. Vyválené veky necháme ještě na plechu nakynout a pak je dáme upéct do trouby. Já nechávám veky péct kolem 20 minut při 170 °C.

Výbornou světlou veku necháme vychladnout a potom ji můžeme nakrájet a použít na obložené chlebíčky. Plátky veky podáváme také jako přílohu k jídlu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná světlá veka

    Celkový počet komentářů: 6
    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Výborná světlá veka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.