reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná smetanová rybí polévka

Trochu jiná rybí polévka, která obvykle chutná i těm, kterým obyčejná rybí polévka nechutná. Můžeme si ji připravit nejen o Vánocích.


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si rybí hlavy tak, že odstraníme oči, žábra a podélně je ze spodní strany nakrojíme, aby se líp vyvařily. Očištěné hlavy vložíme do hrnce s vodou, pokud máme, můžeme přidat i ploutve, ocas a kosti. K rybímu masu přidáme pepř, sůl, bobkový list, nové koření, muškátový květ, čerstvý nastrouhaný zázvor a trochu octa. Vaříme asi 2 hodiny při mírném probublávání. Na povrchu se bude vytvářet pěna, kterou průběžně odebíráme a vyhazujeme, aby vývar zůstal čirý.

Rybí vývar přecedíme, hlavy si odložíme k vychladnutí, koření vyhodíme. Připravíme si kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), kterou oškrábeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme s česnekem na másle. Polovinu přidáme do vývaru. Vrátíme hrnec na sporák a 20 minut vaříme. Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci a necháme na sporáku.

Až hlavy vychladnou a nepálí do prstů, obereme z nich libové maso a vrátíme ho do rybího vývaru. Zbytek hlav a kostí vyhodíme. Přidáme nadrobno nakrájené vnitřnosti a mlíčí/jikry. Dále do vývaru přidáme cibule (pouze odstraníme slupku, jinak necháme v celku), druhou polovinu připravené kořenové zeleniny a opět vaříme. Po 5 minutách přidáme sterilovaný hrášek (bez láku), smetanu a povaříme posledních 5 minut. Smetanovou rybí polévku osolíme a pro ozdobu přidáme nasekanou hladkolistou petrželku.

Výbornou smetanovou rybí polévku podáváme s libovolným typem krutonů. Připravit si můžeme třeba petrželkové z uvedených surovin (příloha). Rohlíky nakrájené na kostičky smícháme s nasekanou petrželkou a krátce osmahneme na olivovém oleji, dále přidáme česnek utřený se solí. Krutony do polévky vkládáme vždy až na talíři těsně před konzumací, aby při jídle byly ještě křupavé.

Smetanová rybí polévka podle tohoto receptu chutná opravdu všem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborná smetanová rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.