reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Opláchnuté, nakrájené hovězí maso a veškerý výřez prosolíme, jemně umeleme a za postupného přidávání studené vody vymícháme na lepivý prát. Polovinu dávky vepřového bůčku umeleme nahrubo a ponecháme stranou.

Do prátu přidáme strouhanou housku zvlhčenou mlékem, vejce, nastrouhanou nebo jemně umletou cibuli, česnek utřený se solí, mletý pepř, prosátou polohrubou mouku, nahrubo umletý bůček a směs pečlivě promícháme. Nakonec zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu a druhou polovinu bůčku.

Z připravené hmoty tvarujeme stejné šišky, vložíme je do pekáče vymaštěného sádlem a upečeme dozlatova. Krátce po zapečení sekanou mírně podlijeme vodou a během pečení ji občas přelijeme výpekem.

Upečenou sekanou ze šťávy vyjmeme. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.

Hotovou šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme hustým cedníkem.
Při výdeji krájíme sekanou po 1 - 2 plátcích na porci a podléváme šťávou.

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory, různě upravená zelenina a různé druhy zeleninových salátů. 

1 porce: 150 g, z toho 100 g teplé sekané a šťáva.

UPOZORNĚNÍ: Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit (cibule, maso s kostí atd.) jsou uváděny v očistěném stavu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborná sekaná pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.