reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná rajčatová polévka

Recept italské kuchyně na rajčatovou polévku s bazalkou.


  • 3,0

    3 2
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dobře vyzrálá rajčata omyjeme a necháme okapat, stejně tak lístky čerstvé bazalky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, nasekanou bazalku, nové koření, bobkový list a pod pokličkou necháme pár minut dusit. Poté přilijeme pasírovaná rajčata, zeleninový vývar a opět povaříme, stačí 15 minut.

Rajčatovou polévku odstavíme z plotny a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Nezapomeneme vyjmout bobkový list! Vrátíme na plotnu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a třtinovým cukrem.

Výbornou rajčatovou polévku rozdělíme do mísek, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme lístkem bazalky. Rajčatovou polévku podáváme horkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborná rajčatová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.