reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy

Maso dáme vařit s oloupanou a celou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Až se zelenina uvaří, vyndáme ji a nakrájíme na menší kostičky. Maso potřebuje většinou více času, ale to nevadí. Až bude hotové i maso, taktéž vyndáme a nakrájíme. Koření se z vývaru (pokud možno i pepř) vyndá.

Než se maso a zelenina uvaří, připravíme si směs na knedlíčky. Játra nameleme, přidáme celé vejce, česnek, pepř, trochu soli a majoránku, promícháme a podle potřeby smícháme se strouhankou. Hmota musí být hustší, aby se daly dělat knedlíčky. Směs dáme do lednice, kde trochu ztuhne a knedlíčky půjdou lépe tvarovat. Játrové knedlíčky si můžeme připravit i den předem.

Do vody vrátíme nakrájené maso i zeleninu. Voda musí lehce vřít, když tam knedlíčky dáváme! Nabíráme lžící po kouskách játrovou směs, lehce tvarujeme o stěny misky. Lžíci se směsí na chvíli ponoříme do vody, knedlíček se za chvíli lžíce sám pustí. Když máme veškeré játrové knedlíčky v polévce, necháme chvíli provařit. Přidáme masox, petržel, pepř a sůl. Se solí hodně opatrně, je lepší šetřit, ať si to každý dosolí podle chuti. Polévka s játrovými knedlíčky se rychle přesolí.

Udaná doba přípravy je bez vaření masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná polévka s játrovými knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 1

    • jolka
      jolka

      mˇnau

      20.03.2012 13:58:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Výborná polévka s játrovými knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.