reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

omáčka

Postup přípravy

Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme tak kolem 15 minut, aby cibulka změkla. Pokud by někomu vadila, lze použít ponorný mixér.

Nakonec křenovou omáčku zalijeme smetanou na vaření, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti. Lze použít i ze sklenice, ten je nutno předem vymačkat.

Výbornou křenovou omáčku doporučuji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Výborná křenová omáčka

Celkový počet komentářů: 75
  • Matous
    Matous

    doporucuji ten kren na konci alespon pul hodin provarit...

    21.03.2018 22:12:44

  • Kubbula F.Oto
    Kubbula F.Oto

    Výborná křenová omáčka

    Jednoduše luxusní křenová omáčka. Doporučuji!

    19.02.2018 22:44:44

  • Josef
    Josef

    Je super. Udělal jsem si jí jednou a dělám jí dál. Fakt super.

    29.12.2017 12:55:24

  • ivan14
    ivan14

    Nejjednodušší příprava křenové omáčky

    pro lenochy nebo spěchající - nakrájenou nebo nastrouhanou cuketu rozvařím, kdo chce, dá si kostičku bujónu. Prolisuju přes cedník (jde to velmi snadno), dosolím, dokyselím, vmíchám nastrouhaný křen. Hustota je daná množstvím vody a cukety, lze zahustit trochou rozmíchaného škrobu, pokud je nutné. S uzeným nebo vařeným hovězím masem sqělé. A rychlé!

    18.12.2017 17:31:54

  • Jája
    Jája

    Cibuli jsem nikdy do křenové nedávala...

    13.11.2017 17:12:01

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Výborná křenová omáčka

    Hrůza, mouka je tam opravdu hodně citit, raději přidat jako klasickou jísku. Výborné bych to opravdu nenazvala, doporučují dochutit octem.

    17.11.2015 14:56:49

    • Mirka
      Mirka

      Re: Komentář k receptu Výborná křenová omáčka

      Nesouhlasím......jíška do křenovky nepatří....pouze bešamel a je jen otázkou kdo ho umí a kdo ne:-)

      03.04.2016 07:31:25

    • ka-brňák
      ka-brňák

      Re: Komentář k receptu Výborná křenová omáčka

      ocet ani omylem! (ten tan do kulajdy).
      pokud je křen " slabší, " tak ůze dochutit citronovou šťávou - je výrazná, ale jemnější než ocet.

      25.09.2016 01:38:09

Nalezeno receptů: 75
|< << 12345678 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Výborná křenová omáčka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.