reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Výborná domácí játrová paštika

Výborná domácí játrová paštika

Recept na výbornou domácí paštiku z kuřecích jater. Mistrovské dílo, které je jednoduché a raz dva hotové.


  • 4,5

    100×

    4,4 100
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme a šalotku nasekáme na jemno. Kuřecí játra omyjeme a zbavíme blan, poté játra vložíme na rozehřátou pánev s hrudkou másla, kde jsme předtím nechali zesklovatět nasekanou šalotku.

Játra osolíme, přidáme třený česnek, okořeníme a přelijeme červeným portským vínem (lze použít i rum). Promícháme, osmahneme játra ze všech stran a necháme odpařit alkohol. Stačí malá chvíle. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová. Nyní játra odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Po vychladnutí vložíme játra s máslem do robota a rozmixujeme na jemnou pastu. Pokud je potřeba, dochutíme a znovu projedeme robotem. Paštiku můžeme plnit do střívka za pomoci mlýnku a nástavce, nebo dávat do skleniček či keramických misek.

Domácí játrovou paštiku podáváme s čerstvým pečivem. Játrová paštika se skvěle snoubí s brusinkovým či mandarinkovým kompotem, praženými mandlovými plátky nebo nakládaným zeleným pepřem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná domácí játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 7

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Výborná domácí játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.