reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme a šalotku nasekáme na jemno. Kuřecí játra omyjeme a zbavíme blan, poté játra vložíme na rozehřátou pánev s hrudkou másla, kde jsme předtím nechali zesklovatět nasekanou šalotku.

Játra osolíme, přidáme třený česnek, okořeníme a přelijeme červeným portským vínem (lze použít i rum). Promícháme, osmahneme játra ze všech stran a necháme odpařit alkohol. Stačí malá chvíle. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová. Nyní játra odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Po vychladnutí vložíme játra s máslem do robota a rozmixujeme na jemnou pastu. Pokud je potřeba, dochutíme a znovu projedeme robotem. Paštiku můžeme plnit do střívka za pomoci mlýnku a nástavce, nebo dávat do skleniček či keramických misek.

Domácí játrovou paštiku podáváme s čerstvým pečivem. Játrová paštika se skvěle snoubí s brusinkovým či mandarinkovým kompotem, praženými mandlovými plátky nebo nakládaným zeleným pepřem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Výborná domácí játrová paštika

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Výborná domácí játrová paštika

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.