reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná domácí huspenina

Dobré pohoštění pro návštěvu a výborná večeře. Recept jistě zvládnete.


  • 3,6

    17×

    3,5 17
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Koleno a nožku řádně očistíme (vařící vodou slijeme a malým ostrým nožem oškrábeme). Kořenovou zeleninu (použijeme větší kousky) řádně očistíme a rozkrojíme napůl. Cibuli a česnek necháme v celku. To vše dáme do tlakového hrnce, přidáme ostatní ingredience a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Dáme vařit. Vaříme na slabém ohni 1,5 - 2 hodiny. Maso musí odpadat od kosti.

Po uvaření základu na domácí huspeninu vyndáme všechny suroviny a rozdělíme, kůži zvlášť, libové maso a zeleninu, v hrnci zůstane vývar. Odstraníme celý pepř, nové koření a bobkový list. Pozor, ve vývaru můžou být kousky kostí! Zeleninu přebereme a můžeme použít na dekoraci.

Vybereme libové maso a srdce, vložíme do dortové formy, doplníme zeleninou. Zbývající suroviny včetně zeleniny pomeleme a zamícháme do vývaru z masa, podle potřeby dochutíme. Pokud bude zelenina úplně rozvařená, doporučuji si uvařit novou zeleninu ve slané vodě. Tuto směs na domácí huspeninu nalijeme do připravené formy s masem a necháme zatuhnout.

Po vychladnutí sulc vyklopíme a podáváme s octem a nadrobno nakrájenou cibulí s chlebem. Z tohoto množství surovin uděláme jednu středně velkou dortovou formu výborné domácí huspeniny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná domácí huspenina

    Celkový počet komentářů: 2

    • jan
      jan

      moje huspenina

      Zakoupil jsem v Globusu za 15,-Kč balík kostí, tak 5kg. Řádně jsem je omyl a dal vařit. Musel jsem je vařit nadvakrát, protože se to nikam nevešlo. Chtěl jsem jen uvařit vývar na svíčkovou. Vývaru jsem měl 5 sklenic jedenapůllitrových, ty jsem normálně zarexoval na příště. Vařil jsem dlouho cca 5 hodin. postupně jsem odřezával kousky masa a hlavně kližky. Kosti jsem řádně " obral " a obranou surovinu jsem nejprve umlel a poté ručním mixerem rozmixoval a dal ještě asi na půl hodiny vařit. Přpravil jsem si vejce na tvrdo, kys.okurku cibuli, mrkev, celer hrášek a ještě fazolky. Nic jiného jsem doma neměl. Veškerou zeleninu jsem pokrájel na 1cm kostičky a dal taky do vývaru. Vejce jsem pokrájel na kolečka a poskládal na dno nádob, některé jsem nakrájel jen na půlky. Pak jsem ta vajíčka zalil ochuceným vývarem se směsí zeleniny. Ochutil jsem jej octem, lákem z okurek solí(té dost), pepřem a nezbytným um. sladidlem(jsem diabetik jinak je možno cukrem). Z jedné poloviny masokostí jsem udělal asi tak 5kg huspeniny. Byla to zkouška a tak jsem si od toho moc nesliboval, ale opak byl pravdou. Na chalupě se scházíme v sobotu několik sousedů a manželka přinesla mimo jiné i sulc, který jsem minulý den udělal. Všem moc chutnal a brali si jej ještě domu takže jsem druhý den dělal nový z druhé poloviny kostí. Tučné to nebylo, protože jsem vyvařený tuk odebral. Z vývaru jsem udělal výbornou svíčkovou. Jo kosti byly převážně hovězí, ale vůbec to nevadilo a nikdo by to nehádal.

      05.11.2018 15:02:55

    • bedreiki
      bedreiki

      Komentář k receptu Výborná domácí huspenina

      výborná,oporučuji

      27.07.2017 16:22:07

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Výborná domácí huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.