reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná domácí huspenina

Dobré pohoštění pro návštěvu a výborná večeře. Recept jistě zvládnete.


  • 3,7

    18×

    3,6 18
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Koleno a nožku řádně očistíme (vařící vodou slijeme a malým ostrým nožem oškrábeme). Kořenovou zeleninu (použijeme větší kousky) řádně očistíme a rozkrojíme napůl. Cibuli a česnek necháme v celku. To vše dáme do tlakového hrnce, přidáme ostatní ingredience a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Dáme vařit. Vaříme na slabém ohni 1,5 - 2 hodiny. Maso musí odpadat od kosti.

Po uvaření základu na domácí huspeninu vyndáme všechny suroviny a rozdělíme, kůži zvlášť, libové maso a zeleninu, v hrnci zůstane vývar. Odstraníme celý pepř, nové koření a bobkový list. Pozor, ve vývaru můžou být kousky kostí! Zeleninu přebereme a můžeme použít na dekoraci.

Vybereme libové maso a srdce, vložíme do dortové formy, doplníme zeleninou. Zbývající suroviny včetně zeleniny pomeleme a zamícháme do vývaru z masa, podle potřeby dochutíme. Pokud bude zelenina úplně rozvařená, doporučuji si uvařit novou zeleninu ve slané vodě. Tuto směs na domácí huspeninu nalijeme do připravené formy s masem a necháme zatuhnout.

Po vychladnutí sulc vyklopíme a podáváme s octem a nadrobno nakrájenou cibulí s chlebem. Z tohoto množství surovin uděláme jednu středně velkou dortovou formu výborné domácí huspeniny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Výborná domácí huspenina

    Celkový počet komentářů: 2

    • jan
      jan

      moje huspenina

      Zakoupil jsem v Globusu za 15,-Kč balík kostí, tak 5kg. Řádně jsem je omyl a dal vařit. Musel jsem je vařit nadvakrát, protože se to nikam nevešlo. Chtěl jsem jen uvařit vývar na svíčkovou. Vývaru jsem měl 5 sklenic jedenapůllitrových, ty jsem normálně zarexoval na příště. Vařil jsem dlouho cca 5 hodin. postupně jsem odřezával kousky masa a hlavně kližky. Kosti jsem řádně " obral " a obranou surovinu jsem nejprve umlel a poté ručním mixerem rozmixoval a dal ještě asi na půl hodiny vařit. Přpravil jsem si vejce na tvrdo, kys.okurku cibuli, mrkev, celer hrášek a ještě fazolky. Nic jiného jsem doma neměl. Veškerou zeleninu jsem pokrájel na 1cm kostičky a dal taky do vývaru. Vejce jsem pokrájel na kolečka a poskládal na dno nádob, některé jsem nakrájel jen na půlky. Pak jsem ta vajíčka zalil ochuceným vývarem se směsí zeleniny. Ochutil jsem jej octem, lákem z okurek solí(té dost), pepřem a nezbytným um. sladidlem(jsem diabetik jinak je možno cukrem). Z jedné poloviny masokostí jsem udělal asi tak 5kg huspeniny. Byla to zkouška a tak jsem si od toho moc nesliboval, ale opak byl pravdou. Na chalupě se scházíme v sobotu několik sousedů a manželka přinesla mimo jiné i sulc, který jsem minulý den udělal. Všem moc chutnal a brali si jej ještě domu takže jsem druhý den dělal nový z druhé poloviny kostí. Tučné to nebylo, protože jsem vyvařený tuk odebral. Z vývaru jsem udělal výbornou svíčkovou. Jo kosti byly převážně hovězí, ale vůbec to nevadilo a nikdo by to nehádal.

      05.11.2018 15:02:55

    • bedreiki
      bedreiki

      Komentář k receptu Výborná domácí huspenina

      výborná,oporučuji

      27.07.2017 16:22:07


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Výborná domácí huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.