Recept na polévku z cibule, která opravdu skvěle zahřeje. A chutná skvěle!
750 ml | vývar |
50 g | máslo |
500 g | cibule |
100 g | čedar |
1 ks | bageta |
2 ks | bobkový list |
2 dl | bílé víno |
1 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a cibuli osmažíme na mírném plameni, až má hnědou barvu. Smažíme pomalu a dlouho, cibule je hotová asi za 20 minut. Osmaženou cibuli posypeme hladkou moukou a promícháme. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Vše zalijeme vývarem. Polévku cibulačku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut. Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Čedar nastrouháme na jemno. Cibulačku s vínem rozlijeme do hlubokých talířů, poklademe 2 - 3 plátky bagetky, posypeme sýrem a horkou podáváme.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
Videorecept: Slaný koláč s jarní cibulkou
Slaný koláč má mnoho variant a je oblíbeným pohoštěním - hodí se na večírek, narozeninovou oslavu, piknik, ale i jen tak k večeři. Základem slané náplně v dnešním videoreceptu je jarní cibulka, vejce, smetana a strouhaný sýr. Doporučujeme vyzkoušet, chutná báječně!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena