reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Výborná bramboračka s hříbky

Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Nebo máte houby sušené? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou. Je výborná!


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme - brambory oloupeme, mrkev s petrželí oškrábeme, celer s cibulí a česnekem také zbavíme slupky. Větší nasbírané houby očistíme hadříkem, zbavíme nepěkných částí a klobouk i nohu nakrájíme na drobné kousky.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Osmaženou cibulku zasypeme moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Do hrnce přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, houby i brambory a zalijeme vodou (lépe vývarem).

Obsah v hrnci na polévku zasypeme solí, přidáme bobkový list, trochu mletého pepře a dáme vařit. Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké.

Na závěr bramboračku dochutíme rozemnutou majoránkou a prolisovaným česnekem.
Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Bramboračka s hříbky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba.

Tato polévka není nijak finančně náročná. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.


Další recepty na bramboračku

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Výborná bramboračka s hříbky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.